Temat: przesolone leczo :(

jak uratować przesolone leczo??
wrzuć ze dwie kromki chleba
i pogotuj
wchłoną sól
możesz rozcieńczyć wodą też plus pomidory
Pasek wagi
dodaj wody i/lub pomidorów i przygotuj się na dwa razy większą porcję niż planowałaś;)
Pasek wagi

Z chlebem nie znałam........bałabym się że się rozleci.....znam za to wersję z ziemniakiem, wrzucasz surowego ziemniaka gotujesz chwilę, ziemniak powinien wciągnąć sól....

Pasek wagi
słyszałam, ze przesoloną zupę można uratować przez wrzucenie ziemniaków do niej, wchłaniają sól. Może w leczo też zadziałA. Dodaj też więcej pomidorów i innych warzyw.
spróbuje z tym ziemniakiem wystarczy 1?gotować z nim czy tylko wrzucić?
musisz chwilę pogotować, żeby miał jak wciągnąć tą sól :)
ja kiedyś strasznie przesoliłam salatkę, a nie chcialam dorabiać, bo wiedziałam, że zmarnowalaby się. wrzuciłam więc warzywa na sitko i wypłukałam, po czym przyparawiłam od nowa :-). możesz tak sprówbować, tylko ten sos do leczo musilabyś robić od nowa.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.