- Dołączył: 2011-01-12
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 222
26 lipca 2012, 11:32
gołąbki(4 sztuki):
Torebka ryżu brązowego
Pierś z kurczaka (ok.300g)
cebula
4 liście sałaty
liście sałaty sparzyłam, pierś z kurczaka ugotowaną zmieliłam i zmieszałam z cebulką i ryżem, nafaszerowałam liście, zawinęłam i gotowałam w wodzie, sos zrobiłam z 1 łyżki przecieru pomidorowego, wody i łyżki mąki pełnoziarnistej.
wyszło mi że jeden gołąbek ma ok. 200kcal, zjadłam jednego i jestem najedzona..
dietetycznie? :)
- Dołączył: 2010-08-08
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1285
27 lipca 2012, 23:48
MOJE BARDZO ORYGINALNE GOŁĄBKI - pyszne - jak normalne ;)
pierś kurczaka oczywiście mielę albo bardzo bardzo drobno tnę i na wyczucie dodaję pieprz i gałkę musz.
kapuste - ile chce - szatkuję i wrzucam na suchy teflon podsmażam na wysokim ogniu jak brązowieje zmniejszam troche ogień dodaje wody i dusze pod przykryciem gdy jest już fajna - podprażona - ugotowana - jak liście w gołąbku - to dodaję to surowe mieso do kapusty i bez przykrywki znowu na wiekszym ogniu podsmażam mieso [mielone bardzo szybko się robi białe -gotowe ; ) ] do tego dodaję szklankę wody z kostką rosołową i na oko czubatą łyżką przecieru - mieszam - chwilę duszę i jest pycha - lepsze niż gołąbki normalne ;)
- Dołączył: 2010-08-08
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1285
27 lipca 2012, 23:48
MOJE BARDZO ORYGINALNE GOŁĄBKI - pyszne - jak normalne ;)
pierś kurczaka oczywiście mielę albo bardzo bardzo drobno tnę i na wyczucie dodaję pieprz i gałkę musz.
kapuste - ile chce - szatkuję i wrzucam na suchy teflon podsmażam na wysokim ogniu jak brązowieje zmniejszam troche ogień dodaje wody i dusze pod przykryciem gdy jest już fajna - podprażona - ugotowana - jak liście w gołąbku - to dodaję to surowe mieso do kapusty i bez przykrywki znowu na wiekszym ogniu podsmażam mieso [mielone bardzo szybko się robi białe -gotowe ; ) ] do tego dodaję szklankę wody z kostką rosołową i na oko czubatą łyżką przecieru - mieszam - chwilę duszę i jest pycha - lepsze niż gołąbki normalne ;)
- Dołączył: 2010-08-13
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1209
28 lipca 2012, 22:03
to bardziej jakieś danie z kapusty i mięsa mielonego, gdyż tradycyjne gołąbki zawsze zawinięte są w kapustę.
Twój przepis łudząco przypomina "gołąbki bez zawijania".