Temat: Dział w serwisie: Przepisy


Już nie musicie publikować przepisów na forum, gdzie zostają zapomniane po obejrzeniu przez zaledwie kilkanaście osób.

Od dziś możecie dodawać przepisy w specjalnym dziale.

Dodatkowe informacje


Tak
A jak edytowac przpeis jeśli wdarł się bład ? Otóż w tym przepisie http://vitalia.pl/index.php/mid/118/fid/1480/diety/dieta/recipe_id/6591 powinno być 100 g bialego ryżu a nie 1400 czy można by było to poprawić ?
Poprawiłam. Przepis można zgłosić do moderacji
a ja mam takie pytanko... chcę dodać właśnie przepis na potrawkę z królika ale w "rodzaju potrawy" nie został ten rodzaj mięsa uwzględniony. Co w takim razie mam zaznaczyć? (bo niestety jest to konieczne)



i czy w ogóle ktoś się zajmuje moderacją tych przepisów??? bo potrzebuję pomocy przy korekcie ...
Pasek wagi
jak mozna edytowac przepis?? w przepisie na flaczki drobiowe, zamiast 3g powinno być 3 szt udek drobiowych a włoszczyzny też więcej jakies 350g :(
Pasek wagi
Proszę zgłosić odpowiedni przepis do moderacji
juz zglosilam :) dzięki
Pasek wagi
moim popisowym daniem jest makaron z warzywami, uwielbia m to danie bo można fajnie pokombinować, ostatnio wypróbowywałam nowość lubela szybko z patelni, dodałam tylko pieczarki trochę boczku, trochę sera pleśniowego i pychotka wyszła, proste, szybkie a naprawdę smaczne
Witam. Dodałem wczoraj przepis do serwisu. Przepis został zgłoszony do moderacji, bo nie ma informacji, że pochodzi z Kuchni Lidla. Nie wiem czy jest zgodne z regulaminem serwisu, aby dodawać takie przepisy. ale nie wiem jak inaczej sprawdzić ilość punktów vitalii dla potrawy, któej nie ma w przepisach Vitalii, ja ją dodałem - nie zamierzałem się chwalić, że to moje, bo tak nie jest.

Jestem ciekaw, ile osób zamieszcza przepisy, które fakt zrobiło ładnie ze zdjęciami i opisem po swojemu, ale nie jest jego faktycznym autorem - pomysłodawcą, bo większość ciast, zup, dań mięsnych została wymyślona już dawno temu. Mało kto jest autorem przepisu, który zamieszcza. Dodanie składnika czy zamiana przyprawy, albo smażenie na innej patelni nie sprawia, że jesteśmy jego autorami. Ot takie naleśniki, sposób ich przygotowania. Takim tokiem myślenia nie powinny się znaleźć w przepisach, bo to czyjś pomysł.

Pozdro
Ja się teraz przymierzam do nauki robienia sushi:
http://www.youtube.com/watch?v=Is_M5wq6gQ0
Bo lubię niemiłosiernie, ale tak ciągle na mieście to jednak trochę bije po kieszeni.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.