Temat: Panierka?

Słuchajcie niedługo mam przygotować obiad i robię piersi z kurczaka ale zastanawiam się nad panierką ,bo z tego co wiem można zrobić tak : dać do mąki potem jajko i następnie bułka tarta i smażyć. Ale mam jedno pytanie. Jaka mąka to ma być???
Normalna maka, moze byc wroclawska lub gdanska. Po prostu maka :)

Ja jak robie panierke to zanurzam tylko w jajku i potem w bulce tartej, omijam make, a w smaku zadnej roznicy.
E... Obojętnie?
Ja wolę w płatkach kukurydzianych :)
Ale jeśli bułka tarta to zrób bułka tarta, jajko i znowu bułka tarta. Panierka będzie grubsza i smaczniejsza :)
Pasek wagi
ja moczę najpierw w mące, później w jajku, w bułce i na koniec w jajko a jak mi się nie chce tak moczyć to mieszam mąkę z bułką tartą i moczę najpierw w jajku, później w mące z bułką i na koniec w jajko. Bardzo dobra panierka wychodzi z tym jajkiem na końcu

marta.g napisał(a):

Ja wolę w płatkach kukurydzianych :)Ale jeśli bułka tarta to zrób bułka tarta, jajko i znowu bułka tarta. Panierka będzie grubsza i smaczniejsza :)

tak wychodzi najsmaczniejsza :)
ja robie zawsze bez mąki i nie ma to żadnej różnicy

a jeśli chesz z mąka to obojętnie jeka- to tylko po to by jajko nie spływało:)
Pasek wagi
yyy nigdy o  tym nie słyszałam, żeby nakładać dwie warstwy panierki ;/ Ja zawsze mocze filet/kotlet schabowy w jajku, potem w panierce/bułce tartej i na patelnie.
Ja to już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam cokolwiek w panierce... Już mi zwyczajnie nie smakuje. Lepsze jest pieczone mięso odpowiednio przyprawione ziołami.

bede.szczupla napisał(a):

yyy nigdy o  tym nie słyszałam, żeby nakładać dwie warstwy panierki ;/ Ja zawsze mocze filet/kotlet schabowy w jajku, potem w panierce/bułce tartej i na patelnie.

ja bardzo często robię podwójną panierkę :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.