- Dołączył: 2012-05-21
- Miasto:
- Liczba postów: 92
9 lipca 2012, 13:34
Słuchajcie niedługo mam przygotować obiad i robię piersi z kurczaka ale zastanawiam się nad panierką ,bo z tego co wiem można zrobić tak : dać do mąki potem jajko i następnie bułka tarta i smażyć. Ale mam jedno pytanie. Jaka mąka to ma być???
- Dołączył: 2005-11-09
- Miasto: Normandia
- Liczba postów: 3399
9 lipca 2012, 13:36
Normalna maka, moze byc wroclawska lub gdanska. Po prostu maka :)
Ja jak robie panierke to zanurzam tylko w jajku i potem w bulce tartej, omijam make, a w smaku zadnej roznicy.
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3344
9 lipca 2012, 13:38
Ja wolę w płatkach kukurydzianych :)
Ale jeśli bułka tarta to zrób bułka tarta, jajko i znowu bułka tarta. Panierka będzie grubsza i smaczniejsza :)
9 lipca 2012, 13:41
ja moczę najpierw w mące, później w jajku, w bułce i na koniec w jajko
![]()
a jak mi się nie chce tak moczyć to mieszam mąkę z bułką tartą i moczę najpierw w jajku, później w mące z bułką i na koniec w jajko. Bardzo dobra panierka wychodzi z tym jajkiem na końcu
9 lipca 2012, 13:43
marta.g napisał(a):
Ja wolę w płatkach kukurydzianych :)Ale jeśli bułka tarta to zrób bułka tarta, jajko i znowu bułka tarta. Panierka będzie grubsza i smaczniejsza :)
tak wychodzi najsmaczniejsza :)
- Dołączył: 2011-10-10
- Miasto: Włocławek
- Liczba postów: 5531
9 lipca 2012, 13:44
ja robie zawsze bez mąki i nie ma to żadnej różnicy
a jeśli chesz z mąka to obojętnie jeka- to tylko po to by jajko nie spływało:)
- Dołączył: 2010-09-20
- Miasto: B
- Liczba postów: 4650
9 lipca 2012, 13:46
yyy nigdy o tym nie słyszałam, żeby nakładać dwie warstwy panierki ;/ Ja zawsze mocze filet/kotlet schabowy w jajku, potem w panierce/bułce tartej i na patelnie.
9 lipca 2012, 13:49
Ja to już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam cokolwiek w panierce... Już mi zwyczajnie nie smakuje. Lepsze jest pieczone mięso odpowiednio przyprawione ziołami.
Edytowany przez BobaFat 9 lipca 2012, 13:49
- Dołączył: 2009-11-03
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 3696
9 lipca 2012, 13:49
bede.szczupla napisał(a):
yyy nigdy o tym nie słyszałam, żeby nakładać dwie warstwy panierki ;/ Ja zawsze mocze filet/kotlet schabowy w jajku, potem w panierce/bułce tartej i na patelnie.
ja bardzo często robię podwójną panierkę :)