Temat: Co na grilla?

                   

Pasek wagi
szałyki! jakies miesko, cebulka, papryka i koniecznie CUKINIA!

                   

Pasek wagi
ja polecam jeszcze rybę z grilla (pstrag lub łosoś), papryczki z serem feta i bakłażan z pomidorami i mozarellą
Bakłażan z grilla też dobry. Papryka pokrojana na ćwiarki i do środka włożone kawałki sera pleśniowego - i grilluj takie ćwiarteczki dopóki ser się nie rozpuści trochę (ps sama jeszcze nie jadłam, ale wczoraj widziałam taki patetnt w tv i mam ślinotok na myśl o tym ;)). Nadziewane pieczarki - też może być ser pleśniowy pokrojony w kosteczkę (np lazur) i pomieszany z jakimiś ziołami (bazylia, oregano) coś można do tego dodać.
Pstrąg w foli z cytryną i masłem. 
- łódeczki z cukinii faszerowane pieczarkami
-pieczarki faszerowane szpinakiem
-papryka faszerowana serem
-a na deser grillowane banany :)
a i mi się przypomniało jak o tych bananach przeczytałam (nie lubię bananów na ciepło)- grilowana kukurydza z folii z masełkiem
ja szaszłyki robię z : kawałki piersi + kawałki karkówki + kawałki boczku +cebula + papryka+ ogórek konserwowy + plastry cukinii
Na tacce robię też warzywa: szparagi zielone (wpierw obgotowane trochę żeby twarde nie były), papryka, cebula, pieczarki, cukinia
dodatkowo możesz pieczarki nadziewane serem camember (zawinąć w folię aluminiową i długo robić)
sos czosnkowy robię z jogurtu naturalnego i odrobiny majonezu + koperek + czosnek , szczypta soli
Pasek wagi
ja biorę cukinie, pieczarki i paprykę:D Grilluje na tackach i do tego czosnkowy sosik na bazie jogurtu. Cudo<3

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.