- Dołączył: 2011-05-23
- Miasto: Bahamy
- Liczba postów: 5170
6 lipca 2012, 11:42
Edytowany przez anniaa88 23 maja 2014, 11:59
- Dołączył: 2010-11-07
- Miasto: Tu I Tam
- Liczba postów: 958
6 lipca 2012, 11:44
szałyki! jakies miesko, cebulka, papryka i koniecznie CUKINIA!
- Dołączył: 2011-05-23
- Miasto: Bahamy
- Liczba postów: 5170
6 lipca 2012, 11:47
Edytowany przez anniaa88 23 maja 2014, 11:59
- Dołączył: 2011-08-29
- Miasto: Dreamland
- Liczba postów: 3330
6 lipca 2012, 11:56
ja polecam jeszcze rybę z grilla (pstrag lub łosoś), papryczki z serem feta i bakłażan z pomidorami i mozarellą
- Dołączył: 2010-08-30
- Miasto: Nigdzie
- Liczba postów: 1008
6 lipca 2012, 11:57
Bakłażan z grilla też dobry. Papryka pokrojana na ćwiarki i do środka włożone kawałki sera pleśniowego - i grilluj takie ćwiarteczki dopóki ser się nie rozpuści trochę (ps sama jeszcze nie jadłam, ale wczoraj widziałam taki patetnt w tv i mam ślinotok na myśl o tym ;)). Nadziewane pieczarki - też może być ser pleśniowy pokrojony w kosteczkę (np lazur) i pomieszany z jakimiś ziołami (bazylia, oregano) coś można do tego dodać.
- Dołączył: 2008-03-20
- Miasto: Olsztyn
- Liczba postów: 7287
6 lipca 2012, 11:58
Pstrąg w foli z cytryną i masłem.
- Dołączył: 2009-02-27
- Miasto: Azerbejdżan
- Liczba postów: 23061
6 lipca 2012, 12:00
- łódeczki z cukinii faszerowane pieczarkami
-pieczarki faszerowane szpinakiem
-papryka faszerowana serem
-a na deser grillowane banany :)
- Dołączył: 2011-08-29
- Miasto: Dreamland
- Liczba postów: 3330
6 lipca 2012, 12:03
a i mi się przypomniało jak o tych bananach przeczytałam (nie lubię bananów na ciepło)- grilowana kukurydza z folii z masełkiem
- Dołączył: 2007-01-17
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 7057
6 lipca 2012, 12:05
ja szaszłyki robię z : kawałki piersi + kawałki karkówki + kawałki boczku +cebula + papryka+ ogórek konserwowy + plastry cukinii
Na tacce robię też warzywa: szparagi zielone (wpierw obgotowane trochę żeby twarde nie były), papryka, cebula, pieczarki, cukinia
dodatkowo możesz pieczarki nadziewane serem camember (zawinąć w folię aluminiową i długo robić)
sos czosnkowy robię z jogurtu naturalnego i odrobiny majonezu + koperek + czosnek , szczypta soli
- Dołączył: 2012-07-05
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 116
6 lipca 2012, 12:20
ja biorę cukinie, pieczarki i paprykę:D Grilluje na tackach i do tego czosnkowy sosik na bazie jogurtu. Cudo<3