- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
6 lipca 2012, 10:31
6 lipca 2012, 10:32
6 lipca 2012, 10:36
6 lipca 2012, 10:40
Ja robię tak:
Biorę jajko. Oddzielam żółtko i białko (do dwóch różnych miseczek). Do tej z żółtkiem dodaję mąki i mleka - żeby konsystencja była podobna do konsystencji biszkoptu (ciut gęstsze niż naleśniki). Do białka dosypuję kilka (dosłownie kilka) granuleczek soli i ubijam na sztywno. Potem to ubite białko przelewam do żółtka-mąki-mleka i mieszam powoli, żeby nie opadło. A potem wylewam na wielką patelnię z telfonem (jak nie masz teflonu - to trzeba trochę tłuszczu). Potem dodaję szynki i to wszystko przewracam.
6 lipca 2012, 10:48
Ja robię tak:Biorę jajko. Oddzielam żółtko i białko (do dwóch różnych miseczek). Do tej z żółtkiem dodaję mąki i mleka - żeby konsystencja była podobna do konsystencji biszkoptu (ciut gęstsze niż naleśniki). Do białka dosypuję kilka (dosłownie kilka) granuleczek soli i ubijam na sztywno. Potem to ubite białko przelewam do żółtka-mąki-mleka i mieszam powoli, żeby nie opadło. A potem wylewam na wielką patelnię z telfonem (jak nie masz teflonu - to trzeba trochę tłuszczu). Potem dodaję szynki i to wszystko przewracam.
6 lipca 2012, 10:48
6 lipca 2012, 10:57
6 lipca 2012, 11:18
6 lipca 2012, 17:34