- Dołączył: 2007-04-21
- Miasto: Kołobrzeg
- Liczba postów: 2015
4 lipca 2012, 18:54
...
Edytowany przez googosiek 15 grudnia 2013, 11:32
- Dołączył: 2010-08-30
- Miasto: Nigdzie
- Liczba postów: 1008
4 lipca 2012, 19:17
Hummus z cieciorki na słono do kanapek bądź do krakersów. Przepisów szukaj na necie, ale ogólnie proste w przygotowaniu jest :).
4 lipca 2012, 19:19
Ja toleruję ciecierzycę tylko na słono:)
Polecam zblendować ją, dodać jajko, natkę pietruszki i przyprawy, uformować z tego kotlety i upiec je w piekarniku:) Warto zrobić ich więcej i zamrozić. Są pyszne i zdrowe:)
Lubię też ciecierzycę z sosem pomidorowym i kurczakiem. W sumie można ją dodać do każdego dania zamiast kaszy/ryżu/ziemniaków. Albo jeść ugotowaną jak orzeszki:)
- Dołączył: 2012-02-18
- Miasto: Llomnn
- Liczba postów: 448
4 lipca 2012, 19:23
Hamburgery z cieciorki :) 500 gr cieciorki, 2-3 kromki chleba tostowego, mala cebulka/szczypiorek,2 jajka,sol,2 lyzeczki musztardy,natka pietruszki(mozesz dodac odrobine imbiru jesli lubisz). Wszystko wrzucamy do miksera,z masy formujemy hamburgery,mozna obtoczyc w bulce tartej i na patelke(kilka kropel oleju albo teflon). Pyszne z jakas zielenina :)
Poza tym mozesz cieciorke dorzucic do salatki.No i wyzej wspomniany hummus.
- Dołączył: 2012-06-30
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 628
5 lipca 2012, 15:36
ja robie hummus, falafel, dodaje ja tez do salatek i do roznych curry
- Dołączył: 2012-07-30
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 16
31 lipca 2012, 10:09
Ja kupiłam taką cieciorkę w lidlu w słoiku tu jest napisane że ona jest już gotowana czyli pewnie mogę ją prosto ze słoika dodawac do humusu czy sałatek???
- Dołączył: 2006-02-21
- Miasto: Jeddah
- Liczba postów: 147
11 sierpnia 2012, 09:59
do zupek polecam tez, salatek - np z kus kusem, curry - warzywnych lub z mieskiem, falafel, humus