Temat: jaglana

Zastanawiam się nad zakupem i spróbowaniem tej kaszy w wersjii śniadaniowej. Polecacie? Przepisy też poprosze :D
to dobry pomysł :) niestety nie znam przepisów
ja pierw płuczę, ale jeśli masz czas to może się np. pomoczyć przez noc;)
potem gotuję w lekko osolonej wodzie ok.18min (można dodać mleko); lubię, jak wody jest ciut więcej bo pod koniec zagęszczam jeszcze otrębami owsianymi (pasują smakowo), dodaję ciut aromatu waniliowego i słodzika, bo kasza sama w sobie ma taki "klaikowaty" smak, a z aromatem jest super <3

Jaglana jest na prawdę smaczna, tylko ja mam np. taki problem, że mi zawsze trochę do garnka przywrze i zaczyna się przypalać ;/ macie na to może jakich sprawdzony sposób? :)

Aliszia91 napisał(a):

Jaglana jest na prawdę smaczna, tylko ja mam np. taki problem, że mi zawsze trochę do garnka przywrze i zaczyna się przypalać ;/ macie na to może jakich sprawdzony sposób? :)

Nie mieszać w trakcie gotowania.
Pasek wagi
ok, dzięki :)
kasza jaglana jest pyszna, robie ja na slodko z bakaliami i wytrawnie (np. zamiast kuskusu) z warzywami.
mozna tez kupic platki jaglane.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.