3 lipca 2012, 20:01
Zastanawiam się nad zakupem i spróbowaniem tej kaszy w wersjii śniadaniowej. Polecacie? Przepisy też poprosze :D
3 lipca 2012, 20:20
to dobry pomysł :) niestety nie znam przepisów
4 lipca 2012, 08:57
ja pierw płuczę, ale jeśli masz czas to może się np. pomoczyć przez noc;)
potem gotuję w lekko osolonej wodzie ok.18min (można dodać mleko); lubię, jak wody jest ciut więcej bo pod koniec zagęszczam jeszcze otrębami owsianymi (pasują smakowo), dodaję ciut aromatu waniliowego i słodzika, bo kasza sama w sobie ma taki "klaikowaty" smak, a z aromatem jest super <3
4 lipca 2012, 10:21
Jaglana jest na prawdę smaczna, tylko ja mam np. taki problem, że mi zawsze trochę do garnka przywrze i zaczyna się przypalać ;/ macie na to może jakich sprawdzony sposób? :)
- Dołączył: 2011-11-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 326
4 lipca 2012, 14:17
Aliszia91 napisał(a):
Jaglana jest na prawdę smaczna, tylko ja mam np. taki problem, że mi zawsze trochę do garnka przywrze i zaczyna się przypalać ;/ macie na to może jakich sprawdzony sposób? :)
Nie mieszać w trakcie gotowania.
- Dołączył: 2012-06-30
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 628
5 lipca 2012, 15:37
kasza jaglana jest pyszna, robie ja na slodko z bakaliami i wytrawnie (np. zamiast kuskusu) z warzywami.
mozna tez kupic platki jaglane.