Temat: menu ślubne!

w sierpniu biore slub , wesele mamy w lokalu , pozostaje nam wybrac jakie chcemy menu. pewnie Panie kucharki zaproponuja nam jakies dania , ale ciekawa jestem jakie bylo Wasze menu weselne lub co jadlyscie pysznego na weselu? podkreslam ,ze chcialabym ok 3-4 dan poza obiadem  i chcialabym uniknac dan w stylu bigos, gulasz, ewentualnie takie cos moze byc juz nad ranem, gdy gosciom bedzie juz obojetne co zjedza:)
pozdrawiam:)
bogracz/strogonow uwielbiam:)))
kluski śląskie z polędwicą i sosikiem+surówka
strogonow
frytki+schab+surówka
udko+ryż+surówka

to te najczęściej spotykane przeze mnie na weselech, mało wyszukane, ale dobre
żurek w chlebku :P
dziś się wybieramy na wesele, mogę Ci jutro zdac relację, co tam było, może cos nowego
kniecznie rosół plus flaki, byłam na weselu na którym zamiast tej podstawy była zupa krem z pora, nikt nie był zadowolony i pić pod to ciężko 
na pewno powinnas rozwazyc takie propozycje jak:
* schabowy z frytkami i surowką.
* rosół
* żurek w chlebku 

ogolnie najlepiej wybierac potrawy tradycyjne, ktore wlasciwie smakuja kazdemu. I dość tłuste, by goscie mieli siłę się bawić i by uniknąć tzw. zgonów. ;)
Dodatkowo powinnas zoorientowac sie, czy na weselu beda osoby ktore nie spozywaja mięsa, by dla nich przygotowac jakas smaczna alternatywe. :)

pozdro. 
Pasek wagi
u mojego kuzyna był strogonow, kluski śląskie, rosół, ziemniaki kotlet :P
rosół z makaronem, ziemniaki +więso , surówki, buraki, mizeria to podstawa na obiad, tak się z reguły przyjęło, niekoniecznie tak jest, ale jak mówię z reguły i prawie każdy (jak nie każdy) z gości już w kościele marzy o rosołku

do tego wlicza się te dania 3 bądź 4, zależy od której przyjęcie weselne, bo bez sensu napchać gości samymi daniami, bo gdzie miejsce na przystawki typu:kawa/herbata+tort, ciasto, sałatki, galaretka, wędlinka, chlebek, śledzik czy tp
bomboladaa jak mozesz to napisz mi co bylo na tym dzisiejszym weselu :) dzieki wszystkim za propozycje:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.