Temat: Ryz biały

Musze ugotowac tyle ryzu aby po ugotowaniu wyszlo mi 100 g , czyli ile to suchego ryzu?
A skad my mamy wiedziec? Im dluzej gotujesz tym wiecej wody wciagnie.
A czemu 100 g musi byc? ;d Wylicz sobie kalorie suchego ryżu ( jeśli o kcal ci chodzi) i tyle ugotuj.
Nie,nie. Mam do przepisu miec 100 g ugotowanego xd
hahaha, a nie lepiej po prostu ugotować woreczek ryżu, po czym po prostu odważyć na wadze 100g? 
ryz pecznieje ok 3 razy

ugotujsz 100g, masz 300g
Ale ja nie potrafie tego robic,tzn nadal nie wiem ile mam suchego ugotowac zeby wyszlo 100 g . 
Po co gotowac caly?Zmarnuje się..
na co ten przepis?
chyba nie wyobrażasz sobie jaka to musi być mała porcja
Oj tam 1 woreczek to nie majątek. Ugotuj i odmierz. Tak na oko to strzelam że musisz 35 g ugotowac suchego żeby mieć 100 g ugotowanego.
To jest ryz z jablkami zapiekany.Z cynamonem,sokiem z cytryny,jogurtem.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.