- Dołączył: 2011-12-26
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3446
21 czerwca 2012, 20:51
Musze ugotowac tyle ryzu aby po ugotowaniu wyszlo mi 100 g , czyli ile to suchego ryzu?
- Dołączył: 2012-06-20
- Miasto:
- Liczba postów: 52
21 czerwca 2012, 20:52
A skad my mamy wiedziec? Im dluzej gotujesz tym wiecej wody wciagnie.
Edytowany przez Muhaha 21 czerwca 2012, 20:52
- Dołączył: 2011-07-29
- Miasto: Zabrze
- Liczba postów: 1689
21 czerwca 2012, 20:53
A czemu 100 g musi byc? ;d Wylicz sobie kalorie suchego ryżu ( jeśli o kcal ci chodzi) i tyle ugotuj.
- Dołączył: 2011-12-26
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3446
21 czerwca 2012, 20:53
Nie,nie. Mam do przepisu miec 100 g ugotowanego xd
21 czerwca 2012, 21:00
hahaha, a nie lepiej po prostu ugotować woreczek ryżu, po czym po prostu odważyć na wadze 100g?
- Dołączył: 2011-12-26
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3446
21 czerwca 2012, 21:12
Ale ja nie potrafie tego robic,tzn nadal nie wiem ile mam suchego ugotowac zeby wyszlo 100 g .
Po co gotowac caly?Zmarnuje się..
21 czerwca 2012, 21:14
na co ten przepis?
chyba nie wyobrażasz sobie jaka to musi być mała porcja
- Dołączył: 2011-07-29
- Miasto: Zabrze
- Liczba postów: 1689
21 czerwca 2012, 21:18
Oj tam 1 woreczek to nie majątek. Ugotuj i odmierz. Tak na oko to strzelam że musisz 35 g ugotowac suchego żeby mieć 100 g ugotowanego.
- Dołączył: 2011-12-26
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3446
21 czerwca 2012, 21:21
To jest ryz z jablkami zapiekany.Z cynamonem,sokiem z cytryny,jogurtem.