- Dołączył: 2009-12-30
- Miasto:
- Liczba postów: 1229
20 czerwca 2012, 20:21
Dziewczyny znacie jakis przepis na zapiekany ser biały w piekarniku badz na grillu/tosterze ?? Mam ochote na ser biały i chce go skonsumowac na kolacje ale dlka odmiany chcialabym w innej postaci najlepiej na słodko :D Jak macie to pochwalcie sie :D
20 czerwca 2012, 20:54
Zapiekany?:D Nigdy o takim nie słyszałam,sama chętnie się dowiem. W sumie spróbowałabym z miodem i rodzynkami:)
20 czerwca 2012, 20:55
ooo, ja też nie słyszałem:D
jedynie o camembercie;)
20 czerwca 2012, 21:05
Ja zapiekam sobie serek wiejski w tostach, ale o zwykłym białym serze nie słyszałam. Chociaż w sumie robi się czasami makaron z patelni z pokruszonym białym serem i on się roi taki gumowaty i lekko ciągnący:)
Możesz zrobić coś a'la sernik - zmienić twaróg np. blenderem na gładką masę, zmiksować z żółtkiem, ziarenkami wanilii i odrobiną cukru, ewentualnie odrobiną proszku budyniowego czy skrobi, połączyć z ubitym na sztywno białkiem i upiec w małej foremce. Będzie taki mini-sernik:)
20 czerwca 2012, 21:14
Ja się kiedyś natknęłam na gruszki lub jabłka zapiekane z twarogiem + do tego rodzynki, ale co i jak dokładnie to Ci nie powiem :)
- Dołączył: 2011-03-01
- Miasto:
- Liczba postów: 504
22 czerwca 2012, 00:40
szpinak z cebulką i czosnkiem smażysz, jak już bedzie gotowe dodajesz pokruszony ser biały, ciągnie się jak żółty :D przyprawy to sól,pieprz,oregano bazylia lub tymianek
- Dołączył: 2009-12-30
- Miasto:
- Liczba postów: 1229
22 czerwca 2012, 00:56
ojjj dziękuje :D sprobowalam dzis z rodznkami cynamonem i jabłkiem + soda i c.waniliowy + zołtko :) Wyszło Mega :D
- Dołączył: 2011-03-01
- Miasto:
- Liczba postów: 504
22 czerwca 2012, 01:04
buuuu a ze szpinakiem takie pyszne ;( :*
22 czerwca 2012, 13:49
margaretka a ten ser podczas smażenia na patelni nie puści wody? Czy to się dodaje już po ściągnięciu z gazu?
Próbowałam kiedyś zrobić jajecznicę z serkiem wiejskim, odsączyłam go, ale i tak wyszła taka paćka...
- Dołączył: 2011-03-01
- Miasto:
- Liczba postów: 504
27 czerwca 2012, 13:58
Lka.20 napisał(a):
margaretka a ten ser podczas smażenia na patelni nie puści wody? Czy to się dodaje już po ściągnięciu z gazu?Próbowałam kiedyś zrobić jajecznicę z serkiem wiejskim, odsączyłam go, ale i tak wyszła taka paćka...
jak dodasz po wyłaczeniu gazu to nie powinno