Temat: Wasze kulinarne numery 1 na imprezie :)

W sobote organizuje impreze, juz wiele potraw przerobilam ale moze Wy macie jakies swoje specjalnosci, ktore sa pyszne i znikaja szybko ze stolu <czas i przygotowanie nie robi roznicy)lubie gotowac
u mnie niezawodna jest mocarela z pomidorami + grzanki z masłem czosnkowym lub jajka faszerowane. gotowane żółtko rozdrabniasz dodajesz wędlin np trochę sopockiej trochę suchej (wystarczy 15 dkg) pietruszka pieprz sól majonez i musztarda i gotowe do nadziania białek zdjęcie u mnie w pamietniku

zalezy na ile osób ta impreza :P i czy myślisz tylko o przekąskach czy jakimś daniu na ciepło również?

u mnie zawsze są sałatki, w szczególności grecka i mini kanapeczki kolorowe :)

zawsze jak robie impreze to wymyslam cuda na kiju, pieczone  szynki,ciasta francuskie i takie tam pierdoly. Jednak troche mi sie juz znudzily   widze, ze furore robia grzanki

sałatka gyros kochammmm

 w sobotę ma być piękna pogoda więc może lepiej grilla zrób

Pasek wagi

MamaJowitki napisał(a):

brokuly, jajko i pomidory zalane sosem czosnkowymparówki z serem w ciescie francuskim

 parowki tez robilam, teraz bede robic w ciescie drozdzowym takie hod dogi, a brokulki tez zrobie

grilla nie moge zrobic, niestety mieszkam w bloku i mam tylko balkon, a grilla elektrycznego jeszcze nie kupilismy :( tak bym zrobila

mini szaszłyki (mięso: ja kupuję łopatkę, pieczarki, papryka, wędzony boczek, cebula i do tego przyprawa gyros), wszystko nadziane na krótkie patyczki szaszłykowe- znika od razu!

i coś co naprawdę ludzie uwielbiają- jajka faszerowane z ozdobą z kawioru czarnego i czerwonego, wcale nie wychodzi drogo :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.