Temat: Polędwiczka

Dziewczyny znacie jakiś fajny, prosty sposób jej przygotowania? Może być w piekarniku, na patelni. Byłabym wdzieczna:)
Pasek wagi
można w śmietanie i czosnku, moja babcia robi.
polędwiczki trzeba obmyć, osuszyć, osolić lekko i obsmażyć na złoto na oleju, potem podlać wodą, wrzucić 2 małe ząbki czosnku i dusić aż zmiękną. w razie potrzeby podlewać wodą, ale na koniec nie powinno jej być za wiele, bo trzeba dodać śmietanę, aby zrobił się sos.
 i gotowe :)
Ja tam tylko kroję, solę, pieprzę i rzucam na patelnię i też jest pyszna! :)
A jak mi się chce to do tego osobno pieczarki w śmietanie.
mi najbardziej do tej pory smakowała przygotowana z tego przepisu:  http://grumko.blox.pl/2008/12/676-Poledwiczka-wieprzowa-w-dukkah.html sama przygotowałam mieszankę dukkah, nic trudnego
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.