Temat: twaróg chudy + oliwa?

Dostałam dzisiaj od koleżanki fajnie ułożoną dietę. Jednym z posiłków było coś takiego, ale nie rozumiem... jak połączyć jedno z drugim i  jaką oliwę chodzi?
Może chodzi o olej lniany? Dobre źródło omega3, łączy się go z twarogiem, bo lepiej się wchłaniają kwasy omega

penelopaa napisał(a):

O oliwę z oliwek. Jeszcze lepsza opcja twaróg+olej lniany, odrobina jogurtu naturalnego i zmiksować, mniam i jak zdrowo :)
    ale ja mam po prostu powiedzmy łyżeczkę tego oleju wymieszać z twarogiem?  Bo nie rozumiem, jak to się łączy :)
na całą kostkę twarogu jakieś 3 łyżki oleju lnianego i jogurt naturalny 0% - zblendować, żeby nie było żółtych śladów oleju, dodać np. pokrojoną w kostkę paprykę, zioła jakie lubisz. pyszne!
chodzi o dodatek tłuszczu w chudym serze :)
Pasek wagi
a nie możesz po prostu kupić półtłustego?

adveenture napisał(a):

a nie możesz po prostu kupić półtłustego?


tu chodzi o zastąpienie części tłuszczów zwierzęcych roślinnymi ;)

maldoror napisał(a):

adveenture napisał(a):

a nie możesz po prostu kupić półtłustego?
tu chodzi o zastąpienie części tłuszczów zwierzęcych roślinnymi ;)
    

a ile takiej oliwy należy dać do twarogu? I ile potem zjeść? :D to już w zależności od zapotrzebowania pewno?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.