- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 351
13 czerwca 2012, 00:14
Dostałam dzisiaj od koleżanki fajnie ułożoną dietę. Jednym z posiłków było coś takiego, ale nie rozumiem... jak połączyć jedno z drugim i jaką oliwę chodzi?
- Dołączył: 2009-01-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 818
13 czerwca 2012, 00:20
Może chodzi o olej lniany? Dobre źródło omega3, łączy się go z twarogiem, bo lepiej się wchłaniają kwasy omega
- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 351
13 czerwca 2012, 00:22
penelopaa napisał(a):
O oliwę z oliwek. Jeszcze lepsza opcja twaróg+olej lniany, odrobina jogurtu naturalnego i zmiksować, mniam i jak zdrowo :)
ale ja mam po prostu powiedzmy łyżeczkę tego oleju wymieszać z twarogiem? Bo nie rozumiem, jak to się łączy :)
- Dołączył: 2009-01-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 818
13 czerwca 2012, 00:24
na całą kostkę twarogu jakieś 3 łyżki oleju lnianego i jogurt naturalny 0% - zblendować, żeby nie było żółtych śladów oleju, dodać np. pokrojoną w kostkę paprykę, zioła jakie lubisz. pyszne!
- Dołączył: 2011-01-31
- Miasto: Manhattan
- Liczba postów: 2736
13 czerwca 2012, 00:52
chodzi o dodatek tłuszczu w chudym serze :)
13 czerwca 2012, 06:17
a nie możesz po prostu kupić półtłustego?
13 czerwca 2012, 07:50
adveenture napisał(a):
a nie możesz po prostu kupić półtłustego?
tu chodzi o zastąpienie części tłuszczów zwierzęcych roślinnymi ;)
- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 351
13 czerwca 2012, 08:52
maldoror napisał(a):
adveenture napisał(a):
a nie możesz po prostu kupić półtłustego?
tu chodzi o zastąpienie części tłuszczów zwierzęcych roślinnymi ;)
a ile takiej oliwy należy dać do twarogu? I ile potem zjeść? :D to już w zależności od zapotrzebowania pewno?