Temat: ciasto z rabarbarem

Właśnie wróciłam ze sklepu z rabarbarem i mam zamiar zrobić pierwsze w moim życiu ciasto z rabarbarem i w związku z tym mam pytanie..
Czy gotować rabarbar zanim wrzucę go do ciasta? Samo ciasto zrobię typowo biszkoptowe.
Nie, możesz dać surowy. Jeśli zrobisz ciasto biszkoptowe, to rabarbar opadnie na dno :)
wrzucasz surowy:)
Rabarbar do ciasta jak najbardziej surowy ale biszkopt + rabarbar. Chyba kiepskie połączenie. Moim zdaniem nic z tego nie wyjdzie, ciasto będzie przemoczone i z zakalcem.
Spróbuj kruche ciasto z bezą na górze lub drożdżowe z kruszonką :)
Pasek wagi
Dzięki wielkie za rady:) w takim razie zmiana planów - ciasto będzie kruche i z kruszonką;) 
A ja pod kruszonkę dałabym pierzynkę z ubitych białek (bo do ciasta kruchego i tak tylko żółtka). Mmmmnaiam! Muszę przy okazji zrobić sobie takie ciacho :)

Jak będzie gotowe to wrzuć po kawałku dla nas na Vitalię :)

Smacznego
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.