- Dołączył: 2011-11-08
- Miasto:
- Liczba postów: 1168
12 czerwca 2012, 10:02
Właśnie wróciłam ze sklepu z rabarbarem i mam zamiar zrobić pierwsze w moim życiu ciasto z rabarbarem i w związku z tym mam pytanie..
Czy gotować rabarbar zanim wrzucę go do ciasta? Samo ciasto zrobię typowo biszkoptowe.
- Dołączył: 2010-08-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3186
12 czerwca 2012, 10:06
Nie, możesz dać surowy. Jeśli zrobisz ciasto biszkoptowe, to rabarbar opadnie na dno :)
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3344
12 czerwca 2012, 10:11
Rabarbar do ciasta jak najbardziej surowy ale biszkopt + rabarbar. Chyba kiepskie połączenie. Moim zdaniem nic z tego nie wyjdzie, ciasto będzie przemoczone i z zakalcem.
Spróbuj kruche ciasto z bezą na górze lub drożdżowe z kruszonką :)
- Dołączył: 2011-11-08
- Miasto:
- Liczba postów: 1168
12 czerwca 2012, 10:14
Dzięki wielkie za rady:) w takim razie zmiana planów - ciasto będzie kruche i z kruszonką;)
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3344
12 czerwca 2012, 10:19
A ja pod kruszonkę dałabym pierzynkę z ubitych białek (bo do ciasta kruchego i tak tylko żółtka). Mmmmnaiam! Muszę przy okazji zrobić sobie takie ciacho :)
Jak będzie gotowe to wrzuć po kawałku dla nas na Vitalię :)
Smacznego