Temat: jajka podczas diety

wie ktoś jak smacznie przygotowywac jajka aby były jak najbardziej niskokaloryczne?:)
najlepiej jajka ugotowane na twardo lub miękko, ewentualnie jajecznica na patelni bez tluszczu np ze szczypiorkiem jest bardzo smaczna. mozna tez zrobic taka salatke z jajka i brokuła z jogurtem naturalnym( mozna tez dodac pomidora) pyszna jest i bardzo syci
ugotowac
Mój dzisiejszy obiad w pamiętniku - całość to ok. 350 kcal  ;)
najlepiej to jesc bialka - w zoltku znajduja sie tluszcze i to dosyc sporo jak na jedno jajko .Ja  robie sobie fritaty : 2 zoltka ,4 bialka , szynka i szczypiorek , smaze na oliwie z oliwek w spray tak samo jak omleta - wychodzi cos na podobienstwo  grubego nalesnika i jest pyyyyszne !

artosis napisał(a):

najlepiej to jesc bialka - w zoltku znajduja sie tluszcze i to dosyc sporo jak na jedno jajko .Ja  robie sobie fritaty : 2 zoltka ,4 bialka , szynka i szczypiorek , smaze na oliwie z oliwek w spray tak samo jak omleta - wychodzi cos na podobienstwo  grubego nalesnika i jest pyyyyszne !


mieszasz wszystkie składniki ze sobą i na patelnię?
Ja uwielbiam jajko ugotowane na miękko(wbijam jajko bezpośrednio do wrzątku i gotuję je bez skorupki ). Do tego jakieś warzywka typu fasolka szparagowa, albo brokuł i jest mniamciuśne hehe
Pasek wagi
adania jajka i bialka razem troche potrzepac , spray na patelnie  potem szynka szczypiorek i jajka i smazysz pozniej obracasz na druga strone i jeszcze chwile - najlepiej na malym ogniu - smakuje rownie dobrze na cieplo jak i na zimno

artosis napisał(a):

adania jajka i bialka razem troche potrzepac , spray na patelnie  potem szynka szczypiorek i jajka i smazysz pozniej obracasz na druga strone i jeszcze chwile - najlepiej na malym ogniu - smakuje rownie dobrze na cieplo jak i na zimno

dzięki. już wiem co jutro zjem na śniadanko

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.