Temat: Fasolka zielona

Hej wszystkim jak przyrzadzac taka fasolke? Nie mam zielonego pojecia....

kupiona w Niemczech ;) Też specjalnie po nią jeżdzę tam ;p 
Obcinasz końcówki i gotujesz, jka np. kalafiora. Do tego np. jajko sadzone. Pychota!!
a ile gotowac :)? ja mieszkam w niemczech to mam na codzien hehe :)
aż będzie miękkie :)
Pasek wagi
Tak do miękkości - czyli hmm ok. 20 min. Posól lekko wodę ;) Tak, wiem, że tam mieszkasz, jednak rozbawiło mnie to, że kupuję dokładnie w tym samym opakowaniu i tej samej firmy. Są jeszcze takie paczkowane/ na tacce - im nie musisz obcinać "boczków" ;)
aaaa hehe :D a wrzucam do wrzatku czy odrazu jak postawie garnek ??
fasolke w Uk gotuje sie aby byla chrupiaca nie rozgotowana :) ja czesto jadalam zamiast makaronu badz ryzu z sosem curry i kurczakiem :) pycha

wrzuc na wrzatek nie dluzej niz 10 minut ale mozesz sprobowac czy sa ugotowane - nie rozgotowane :) kiedys pytalam mame dlaczego w Polsce wszystko gotuje sie az sie rozpada - kalafior , fasolka , szparagi :) powiedziala ,ze byla taka moda :D
hmmm...robię to odruchowo, ale raczej od razu.
mmm brzmi super musze sprobowac
ja kroje na kawalki i dusze razem z cebula i kawalkami kurczaka na patelni...oczywiscie na wodzie a nie na oleju czy masle...przyprawiam szczypta vegety:))

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.