- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
27 maja 2012, 10:46
27 maja 2012, 10:59
Zapiekanka z sera Edam i ziemniaków
- 800g ziemniaków
- 150g surowej szynki
- 150g startego sera Edam
- 100 ml śmietanki
- 3 jajka
- sól i pieprz
Obrać, wytrzeć i pociąć ziemniaki w plasterki. Pociąć
szynkę w kostki. Wymieszać ziemniaki, szynkę, ser, sól i pieprz. Włożyć do
wysmarowanej masłem formy.
Wymieszać jajka ze śmietanką polać ziemniaki. Przykryć
folią do pieczenia i gotować w parowarze przez 40 minut. Podawać w miseczce.
Bananowa niespodzianka
4 duże banany
- 75 g rodzynków
- 2 łyżki likieru Grand Marnier
- 1 pomarańcza
- 30 g cukru
Drobno zetrzeć skórkę z pomarańczy i wycisnąć sok. Banany
obrać, przekroić na pół i położyć w naczyniu.
Dodać cukier, skórkę i sok z pomarańczy, Grand Marnier i
rodzynki. Zostawić w marynacie na 1 godzinę. Oblać banany marynatą.
4 prostokątne kawałki folii posmarować masłem. Na każdym
położyć jednego banana. Każdy banan polać sokiem i posypać rodzynkami.
Z folii z bananami zrobić paczki. Włożyć je do środkowej i
górnej miski. Z folii z bananami zrobić paczki. Włożyć je do środkowej i górnej
miski. Przykryć pokrywą i gotować przez 15 minut.
Sorry za chaotyczny wpis, ale ostatnio ostro się wkręciłam w gotowanie na parowarze i mam 6 mln myśli na minute z tym związanych ;D
Pozdrawiam i smacznego :)
Edytowany przez robaczek8178 27 maja 2012, 11:05
27 maja 2012, 11:00
Ja polecam rybkę z parowara, na przykład łosoś, z plasterkiem cytryny i do tego warzywa na patelnię.
27 maja 2012, 12:32
27 maja 2012, 13:21