Temat: Wątróbka- dietetycznie

Szukam dobrego przepisu na dietetyczne przygotowanie wątróbki.
Uwielbiam wątróbkę drobiową, ale dotąd maiłam z nią styczność jedynie w tłuszczowo-cebulowym otoczeniu... ;-)
Pomocy...!!!
Ja gotuję na parze, piekę w piekarniku lub grilluję w towarzystwie cebuli, przyprawiam tylko solą i pieprzem, jest ok
ale mi smaka narobiłaś :D chyba na obiad dziś kupie :)
Pasek wagi
Ja podsmazam watrobke na patelni teflonowej ( bez tluszczu ) dodaje cebulke,podlewam woda i dusze pod przykryciem az watrobka bedzie mieciutka,po ok 15 min duszenia dodaje papryke czerwona i zielona i dusze jeszcze ok 20 min   Pychotkaaa 

Zagubionaxxx napisał(a):

Ja podsmazam watrobke na patelni teflonowej ( bez tluszczu ) dodaje cebulke,podlewam woda i dusze pod przykryciem az watrobka bedzie mieciutka,po ok 15 min duszenia dodaje papryke czerwona i zielona i dusze jeszcze ok 20 min   Pychotkaaa 


jeszcze pieczarki bym dodała no i duuuzo pieprzu najlepiej swiezo mielonego troche soli i do tego sałatka z kiszonej kapusty z jablkiem marchwią cebulką i koperkiem
Dziewczyny jak zawsze niezawodne...
Nowe inspiracje, pomysły, jutro kuchnia jest moja... 
WĄTRÓBKO- strzeż się... 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.