- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 maja 2012, 09:46
19 maja 2012, 09:54
Mąka pełnoziarnista, chude mleko, małe jajeczko, pół łyżeczki proszku do pieczenia ;) smażyć na patelni porcelanowej bez tłuszczu! jako nadzienie możesz zmielić chudy twaróg z tartym na małych oczkach jabłkiem i cynamonem, do smaku możesz dodać parę kropel aromatu np. rumowego lub migdałowego. jeśli chodzi o proporcje, to zrób tak, żeby ciasto nie było gęste, ani rzadkie. ma być takie 'lejące się'. Mi z ok. 60g mąki pełnoziarnistej razowej, 50ml mleka 1,5%, kilku łyżek wody gazowanej i małego jajeczka wychodzą 4 dość duże naleśniczki :)