Temat: potrzebuję waszej pomocy! niezwłocznie... proszę!

byłam dziś na "rozmowie kwafilifikacyjnej" w restauracji i "na 99% zostałam przyjęta", ale jutro muszę zrobić im najpyszniejszego na swecie gofra.

w czym problem? ja nigdy nie robiłam gofrów....  

błagam Was... pomocy!

dajcie mi jakiś sprawdzony przepis (nie z neta, bo im nie ufam) na to jak zrobić tego nieszczesnego gofra.

moze jakies rady, jak sie nie zbłaźnić przed "szanowna komisja" ?

 

pomóżcie, bo baaardzo mi zalezy na tej pracy :(

trzymajcie kciuki !

 

Hej, ja mogę podpowiedzieć proporcje na (moim zdaniem) dobre ciasto. Jednak sukcesem jest dobra gofrownica - bo musi mieć "dużą" moc. W innym wypadku cisto zawsze będzie kluskowate. Ja robię je tak:
2 szk mąki
1,5 szk mleka
0,5 szk wody
2 jajka
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
troszke oleju
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Resztę składników dokładnie połączyć - na koniec oczywiście dodać pianę i delikatnie wymieszać. Ciasto gotowe do wlewania do gofrownicy (samą gofrownicę warto lekko naoliwić - papierem lub pędzelkiem) :) Smacznego i powodzenia!!!
1 szklanka mąki
odrobina oleju - łyżka plaska
1 szkl mleka (daj najpierw pół i dolewaj by ciasto mialo dobrą konsystencję)
0,5 szk piwa! (może tak 1/3)
1 jajko + jedno żółtko lub 2 jaja
szczypta soli
1 łyż proszku 

a na górę może bita smietana + owoce i jakiś sos ajerkoniakowy?:)

Pasek wagi

       

Pasek wagi
Poszukaj przepisu na wielkiezarcie.pl dobre tam są przepisy 
Pasek wagi

sghmjgosia


zedytuj swój post i usuń capslock ( regulamin) - nie krzyczymy na forum

dziekuje pieknie! :* restauracja wygladala przepieknie, niczym u magdy gessler :D wiec licze na to, ze maja dobry sprzet.
skorzystaj z bloga mojewypieki, wszystko czego próbowałam z tamtych przepisów się udalo :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.