Temat: Masło z margaryną do ciasta?

Słuchajcie, musze zrobić dzisiaj ciasto z rabarbarem. Potrzebne mi do niego 250 g margaryny, czyli cała kostka. A ja mam niestety tylko niecałe pół kostki. Mogę dołożyć masła (mam extra mazurskie) do tej margaryny czy lepiej nie mieszać?
Pasek wagi
Ja w serniku na święta zmieszałam, bo też mi zabrakło, a wyszło tak jak powinno. 
Możesz :)
Możesz, albo można chyba dodać też samo masło.
tłuszcz to tłuszcz. możesz nawet część zastąpić olejem i też wyjdzie.
Jak najbardziej można zastąpić. Ja tak robię i jest OK.
Dziekuję :) faktycznie, ciasto wyszło takie jak powinno :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.