Temat: kolacja

Witajcie. Dzisiaj w nocy tak sobie wymyśliłam co zjem na kolacje i wymyśliłam. Chcę obrać marchewki, pokroić je w plastry i wrzucić na patelnie. I mam problem. Z czym mogłabym to jeszcze zrobić? Dodać jakiejś przyprawy? Ile mniej więcej będzie kalorii w 100g ?
Dodaj takie przyprawy jakie lubisz. 
Pasek wagi
no to faktycznie wymyśliłaś....
Marchewka z patelni będzie miała tyle samo co ta surowa. Ale nie usmażysz surowej, woda by Ci się przydała :D
Zresztą, tragedia.
Lepiej zrób sobie warzywa na parze. Moja mama bardzo lubi marchew i groszek i dość często to przyrządza. Z tym, że ona je to jako dodatek do obiadu, a nie na kolację. Nie wyobrażam sobie smażonej marchewki, ale okej.
a może żydowski cymes?

Przygotować: 
½ kg marchwi, 200 g rodzynek, 4 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżeczki cynamonu

Marchew obrać, pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka i gotować przez 10 minut w ½ l wody. Następnie dodać rodzynki i gotować przez następne 5 minut, a na koniec dodać cukier, cynamon, sok z cytryny i gotować też przez 5 minut. Odlać resztki wody. Cymes gotowy, wyłożyć go do szklanej miski.

Misiosoft napisał(a):

a może żydowski cymes?Przygotować: ? kg marchwi, 200 g rodzynek, 4 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżeczki cynamonuMarchew obrać, pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka i gotować przez 10 minut w ? l wody. Następnie dodać rodzynki i gotować przez następne 5 minut, a na koniec dodać cukier, cynamon, sok z cytryny i gotować też przez 5 minut. Odlać resztki wody. Cymes gotowy, wyłożyć go do szklanej miski.

dziękuję za ten przepis, dzisiaj zrobię to :)
taki przepis, że szkoda gadać
to podaj lepszy.. ;)

Abii84 napisał(a):

no to faktycznie wymyśliłaś....
hahaha 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.