- Dołączył: 2009-10-06
- Miasto: Bocianowo
- Liczba postów: 20
9 maja 2012, 15:08
Mam pytanie-czy macie jakiś tajemny sposob na pieczone udka z kurczaka?(nie muszą być dietetyczne, bo to na rodzinny obiad)Mi zawsze wychodzą suche, a nie soczyste w środku? Proszę o wskazówki :)
9 maja 2012, 15:09
upiecz w rękawie
na bank wyjdą soczyste
- Dołączył: 2009-10-20
- Miasto: -
- Liczba postów: 3619
9 maja 2012, 15:10
Ja piekę w rękawie, a jakieś 10 minut przed końcem rozcinam go, skórka jest wtedy chrupiąca, a samo mięso soczyste
![]()
.
- Dołączył: 2012-05-06
- Miasto: Dobrze Mi Tam
- Liczba postów: 1188
9 maja 2012, 15:11
Dokładnie. W rękawie wyjdą soczyste.
- Dołączył: 2009-11-23
- Miasto: Wyspa
- Liczba postów: 4231
9 maja 2012, 15:17
jesli nie chcesz w rekawie to zostaje piekarnik i baaaaaaaaaardzo czeste podlewanie nózek aby były wilgotne i soczyste , znajoma ustawia tez na płycie w piekarniku obok pieczonych nóg ceramiczną miseczke z wodą dzieki temu nózki nie wysychaja bo cały czas pobieraja wilgośc z parującej wody
- Dołączył: 2011-03-14
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 8533
9 maja 2012, 16:20
je pieke bez rekawa po prostu w piekarniku :) przyprawiam najpierw a pozniej do piekarnika - moj sekret przyprawe sypie pod skorke bo skory nie jadam nic nie dolewam po 20 minutach obracam na druga strone i wyjmuje jak sa juz ladnie przypieczone - niby 40 minut wystarczy ale ja czasem i godzine pieke i zawsze sa soczyste :)
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
11 maja 2012, 14:19
Upieczony w rękawie albo na blaszce ale bardzo czesto podlewaj tym sosem co z niego wypływa
12 maja 2012, 08:52
Niektórzy robią marynatę z majonezu, wtedy rzeczywiście są soczyste :P
- Dołączył: 2012-02-21
- Miasto:
- Liczba postów: 272
12 czerwca 2012, 19:20
p[iecz pod przykryciem, wlej do udek pól szkl bulinu piwa albo wina, po 40-45 min, odkryj naczynie i przypiecz skorke na funkcji grill 10-15min PYCHA. IM DŁUŻEJ W PIEKARNIKU TYM BARDZIEJ MOKRE I SOCZYSTE