Temat: pieczone udka z kurczaka

Mam pytanie-czy macie jakiś tajemny sposob na pieczone udka z kurczaka?(nie muszą być dietetyczne, bo to na rodzinny obiad)Mi zawsze wychodzą suche, a nie soczyste w środku? Proszę o wskazówki :)

upiecz w rękawie
na bank wyjdą soczyste
Ja piekę w rękawie, a jakieś 10 minut przed końcem rozcinam go, skórka jest wtedy chrupiąca, a samo mięso soczyste .
Dokładnie. W rękawie wyjdą soczyste.
jesli nie chcesz w rekawie to zostaje piekarnik i baaaaaaaaaardzo czeste podlewanie nózek aby były wilgotne i soczyste , znajoma ustawia tez na płycie w piekarniku obok pieczonych nóg ceramiczną miseczke z wodą dzieki temu nózki nie wysychaja bo cały czas pobieraja wilgośc z parującej wody
je pieke bez rekawa po prostu w piekarniku :) przyprawiam najpierw a pozniej do piekarnika - moj sekret przyprawe sypie pod skorke bo skory nie jadam nic nie dolewam po 20 minutach obracam na druga strone i wyjmuje jak sa juz ladnie przypieczone - niby 40 minut wystarczy ale ja czasem i godzine pieke i zawsze sa soczyste :)
Upieczony w rękawie albo na blaszce ale bardzo czesto podlewaj tym sosem co z niego wypływa 
Pasek wagi
Niektórzy robią marynatę z majonezu, wtedy rzeczywiście są soczyste :P
p[iecz pod przykryciem, wlej do udek pól szkl bulinu piwa albo wina, po 40-45 min, odkryj naczynie i przypiecz skorke na funkcji grill 10-15min PYCHA. IM DŁUŻEJ W PIEKARNIKU TYM BARDZIEJ MOKRE I SOCZYSTE

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.