- Dołączył: 2011-04-07
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1122
7 maja 2012, 10:29
Witam! Kochane proszę o pomoc, mama wczoraj przywiozła mi świeżutkie pstrągi, wczzoraj je wyczyściłam a dziś mam zamiar zrobić z nich obiadek i tu pojawia się problem, zawsze robiłam je na grillu w takich specjalnych szczypcach do ryb ale niestety nie mam dziś takiej możliwości, proszę o pomysłuy jak sobie poradzić ( myślałam o folii i piekarniku ale strasznie nie lubie takich ugotowanych ryb a na patelnii z oleju też odpada :/ )
- Dołączył: 2011-10-10
- Miasto: Włocławek
- Liczba postów: 5531
7 maja 2012, 10:31
ja zawsze robie w foli .
zawijam rybę w folie do środka daje łyżeczka margaryny lub oliwy, plasterki cytryny i cebuli.
jak juz będzie prawie gotowy otwórz folie i potrzymaj w piecu jeszcze z 10 minut- będzie bardziej soczysty :)
mniam palce lizać:)
7 maja 2012, 10:41
Ja grilluje na takiej specjalnej patelni, ale kiedy jeszcze jej nie miałam to zawsze w piekarniku piekłam przez minimum 40 minut. I nie przykrywam jej folią ani niczym, żeby właśnie nie była zbyt wodnista. Biorę naczynie żaroodporne i kładę na nie folię aluminiową i na to rybę przyprawioną. Niczym nie przykrywam.
Sorry za chaotyczną wypowiedź... xD
- Dołączył: 2009-11-23
- Miasto: Wyspa
- Liczba postów: 4231
7 maja 2012, 11:22
ja ostatnio preferuje pstrąga na parze :) rewelacja ! wczesniej nie byłam przekonana ale wychodzi pyszny i duuuuużo łatwiej usunąć wszystkie osteczki, kregosłupek calusienki odchodzi i mięsko w smaku lepsze , do wnetrza pstrąga wkaladam zielska i plster cytryny , doprawiam i siup do gara ( mam taki typowy dwu częsciowy ) przykrywam i sie robi :) w nic go nie zawijam poprostu chlopak sobie lezy na dziurkowanym dnie :) i dochodzi :)
- Dołączył: 2011-07-30
- Miasto: Genua
- Liczba postów: 383
7 maja 2012, 11:36
violetta034 napisał(a):
ja ostatnio preferuje pstrąga na parze :) rewelacja ! wczesniej nie byłam przekonana ale wychodzi pyszny i duuuuużo łatwiej usunąć wszystkie osteczki, kregosłupek calusienki odchodzi i mięsko w smaku lepsze , do wnetrza pstrąga wkaladam zielska i plster cytryny , doprawiam i siup do gara ( mam taki typowy dwu częsciowy ) przykrywam i sie robi :) w nic go nie zawijam poprostu chlopak sobie lezy na dziurkowanym dnie :) i dochodzi :)
![]()
tam samo go przyrzadzam mniam :D
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
9 maja 2012, 11:56
W roli będzie najbardziej dietetycznie