Temat: Pstrąg?!

Witam! Kochane proszę o pomoc, mama wczoraj przywiozła mi świeżutkie pstrągi, wczzoraj je wyczyściłam a dziś mam zamiar zrobić z nich obiadek i tu pojawia się problem, zawsze robiłam je na grillu w takich specjalnych szczypcach do ryb ale niestety nie mam dziś takiej możliwości, proszę o pomysłuy jak sobie poradzić ( myślałam o folii i piekarniku ale strasznie nie lubie takich ugotowanych ryb a na patelnii  z oleju też odpada :/ )
ja zawsze  robie w foli .

zawijam rybę w folie do środka daje łyżeczka margaryny lub oliwy, plasterki cytryny i cebuli. 
jak juz będzie prawie gotowy otwórz folie i potrzymaj w piecu jeszcze z 10 minut- będzie bardziej soczysty :)

mniam palce lizać:)
Pasek wagi
Ja grilluje na takiej specjalnej patelni, ale kiedy jeszcze jej nie miałam to zawsze w piekarniku piekłam przez minimum 40 minut. I nie przykrywam jej folią ani niczym, żeby właśnie nie była zbyt wodnista. Biorę naczynie żaroodporne i kładę na nie folię aluminiową i na to rybę przyprawioną. Niczym nie przykrywam.

Sorry za chaotyczną wypowiedź... xD
ja ostatnio preferuje pstrąga na parze :) rewelacja ! wczesniej nie byłam przekonana ale wychodzi pyszny i duuuuużo łatwiej usunąć wszystkie osteczki, kregosłupek calusienki odchodzi i mięsko w smaku lepsze , do wnetrza pstrąga wkaladam zielska i plster cytryny , doprawiam i siup do gara ( mam taki typowy dwu częsciowy ) przykrywam i sie robi :) w nic go nie zawijam poprostu chlopak sobie lezy na dziurkowanym dnie :) i dochodzi :)

violetta034 napisał(a):

ja ostatnio preferuje pstrąga na parze :) rewelacja ! wczesniej nie byłam przekonana ale wychodzi pyszny i duuuuużo łatwiej usunąć wszystkie osteczki, kregosłupek calusienki odchodzi i mięsko w smaku lepsze , do wnetrza pstrąga wkaladam zielska i plster cytryny , doprawiam i siup do gara ( mam taki typowy dwu częsciowy ) przykrywam i sie robi :) w nic go nie zawijam poprostu chlopak sobie lezy na dziurkowanym dnie :) i dochodzi :)


tam samo go przyrzadzam mniam :D
W roli będzie najbardziej dietetycznie 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.