- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
6 maja 2012, 19:41
Zdjęcia niestety nie zamieszczę, bo wszystko zostało już zjedzone.
Składniki: cukinie, pieczarki, papryka, cebula (plus to, co przyjdzie wam do głowy)
Warzywa kroimy w plastry, pieczarki na połówki lub ćwiartki, polewamy oliwą lub olejem (polecam z winogron), dodajemy jakiejś przyprawy do warzyw z grilla, np. takiej:
Uwaga na sól - w takich mieszankach przypraw przeważnie ona już jest, więc łatwo można przesolić. Wszystko starannie mieszamy, wkładamy do lodówki na co najmniej 1-2 godziny. Po wyciągnięciu nabijamy na patyczki do szaszłyków i na grill.
Dzięki temu, że warzywa były w marynacie oliwno-ziołowej są one miękkie, chrupiące i soczyste. Mój grillowy hit to sama cukinia krojona w długie plasterki przyrządzona w ten sam sposób. Wczoraj przygotowałam około 20 takich szaszłyków i ledwo obroniłam dwie sztuki dla mnie, tak się wszyscy rzucili. :-)
6 maja 2012, 19:52
6 maja 2012, 20:16