Temat: wypróbowany przepis na dobry obiad

O ile ktoś lubi pora....

pierś z kurczaka,
por
jogurt mały sokólski ( standardowo 2,5 % - świetnie zastępuje śmietanę )
łyżka mąki
przyprawy wg uznania ( moje : pietruszka, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka )

mięsko pokroić, pora również, wrzucić na patelnię ( ja nie smażę na oleju, "smażę" bez niczego), po chwili dodać ok pół szkl. wody, podusić, aż mięsko będzie białe)
jogurt wymieszać z mąką , wlać na patelnię
poddusić i gotowe

Do tego robię moją ulubioną surówkę:
por, dwie marchewki, sól, pieprz i 2 łyżki ww. jogurtu
( wiadomo- z majonezem jest o stokroć lepsza, ale... majonez- samo zło)

Wygląda to tak:



Może komuś się nada 


Pasek wagi
ja niestety nie lubie pora ale ty chyba bardzo :) wyglada smakowicie to musze przyznac :)
Zapamiętac! :D
Wygląda apetycznie, ale ja bym się tą porcyjką nie najadła!:P
Ja lubie pory faszerowane mielonym miesem zapiekane w piekarniku mniammm
Pasek wagi
Wygląda bardzo smacznie 
uwielbiam to danie.. choc u mnie serwuje sie z majonezem :) 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.