- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 kwietnia 2012, 22:01
Składniki:
ciasto na naleśniki: 2 szklanki mąki razowej; 2 szklanki wody; łyżka oleju; 1/2 łyżeczki soli; 1/2 łyżeczki cukru brązowego,
pasta z grochu:1 szklanka
namoczonego i ugotowanego grochu lub puszka cieciorki konserwowej; sól; pieprz
ziołowy; papryka słodka; 1 łyżka koncentratu pomidorowego)
Przygotowanie:
Przygotować ciasto – wymieszać wszystkie
składniki, tak aby uzyskać konsystencje ciasta na naleśniki (ciasto powinno lać
się ciągłym cienkim strumykiem z przechylonej łyżki), a następni usmażyć na
rozgrzanej patelni na w miarę cienkie naleśniki.
Ugotowany groch lub cieciorkę
zmiksować z koncentratem na gładką, dość jędrną pastę. Doprawić solą, pieprzem
ziołowym i słodką papryką do smaku. Następnie masę rozsmarować na 1-2 mm na
naleśnikach i ścisło zwinąć placek. Zwinięte w ruloniki naleśniki odstawić na
godzinę do lodówki. Po wyjęciu pociąć w poprzek rulonu na około 1 cm. Talarki
przybić wykałaczkami i ułożyć na półmisku.
Smacznego :):):)