- Dołączył: 2012-03-11
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 695
26 kwietnia 2012, 22:46
Macie jakiś przepis na dobry sos do ryżu, lub makaronu?
26 kwietnia 2012, 22:54
kurczak curry! kooocham xD
Ale to jednak moj maly grzeszek bo nie jest to jakas super niskokaloryczna potrawa.
Przepis super prosty. ryz, groszek, marchew,(mozna tez kukurydze) dusimy w piekarniku w zaroodpornym naczyniu dodajemy potem podsmazone kawalki kurczaka i pol godziny przed wyjęciem posypujemy curry(ok 2 lyzeczki dobrej curry) i znowu do piekarnika. Wyjmujemy jak wszystko bedzie miekkie i smacznego
26 kwietnia 2012, 22:55
A sorki niedoczytalam ze to sos chcialas ^.^'
- Dołączył: 2011-08-17
- Miasto: Adamstown
- Liczba postów: 1907
26 kwietnia 2012, 23:21
Puszka pomidorów krojonych w kostkę, parę ząbków czosnku i cebula. Cebulkę zeszklij na łyżeczce oliwy, dorzuć posiekany czosnek, zalej zawartością puszki, podduś, dopraw;) Najszybszy i najprostszy sos:)
26 kwietnia 2012, 23:33
A może zamiast sosu risotto? W necie są miliony przepisów :)
Ja lubię też gotowca - sos śmietanowo-ziołowy z Knorra bodajże. Bezsprzecznie jedno z moich ulubionych dań :)
- Dołączył: 2012-02-06
- Miasto: Chełm
- Liczba postów: 9990
26 kwietnia 2012, 23:43
Ja tam robie ostatnio sos pieczeniowy winiary z torebki. Ma malo kcal i szybko sie robi. Choc wiadomo, ze niezbyt zdrowy, ale nie dajmy sie zwariowac. Na lyzeczce maselka podsmazam cebulke, pieczarki i pokrojony filet z kurczaka, doprawiam pieprzem i sola i dodaje do tego sosu. Pycha z kasza gryczaną i ogórkiem kiszonym - przypomina smak dziecinstwa:)
- Dołączył: 2011-08-17
- Miasto: Adamstown
- Liczba postów: 1907
26 kwietnia 2012, 23:56
Ja od dłuższego czasu choruję na unikanie wszystkiego co instant, sztuczne, z torebki. Zapala mi się czerwona lampka gdzieś w głębi mózgu i nie jestem w stanie wziąć czegoś takiego do ust nie unikając mdłości;) Może ktoś ma ciekawe i proste przepisy na dietetyczne sosy z nisko przetworzonych produktów?
- Dołączył: 2010-03-30
- Miasto: Hondarribia
- Liczba postów: 691
27 kwietnia 2012, 00:05
Moj ulubiony to pieczarkowy, podsmaza sie na patelni cebulke i pieczarkie, kiedy juz beda miekkie soli sie i dodaje pieprz zeby bylo dobrze pikantne i zalewa sie smietana do gotowanie czyli gdzies okolo 14-18% i gotowe :) polewa sie ryz i posypuje odrobina sera.