- Dołączył: 2010-09-07
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1540
22 kwietnia 2012, 18:49
właśnie, zostało mi pół porcji łososia posiekanego z koperkiem, w śmietanie na zimno. nie wiem jak go wykorzystać, a nie chcę o wyrzucać. macie może jakiś pomysł co zrobić z delikwentem>?
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5812
22 kwietnia 2012, 18:51
A tego nie można po prostu zjeść w takiej postaci? Dla mnie im mniej się robi z łososiem, tym jest lepszy :D
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
22 kwietnia 2012, 18:51
moze jako nadzienie do nalesnika lub np do mararonu?
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
22 kwietnia 2012, 18:52
Zjedz go właśnie w tej postaci
- Dołączył: 2010-09-07
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1540
22 kwietnia 2012, 18:52
jest pokrojony w kostkę i sam ze śmietaną jakiś mdły jest. był jako dodatek do cukiniowych placków, ale jak zwykle zrobiłam za dużo:(
- Dołączył: 2011-08-28
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5812
22 kwietnia 2012, 19:11
Dla mnie idealne połączenie - łosoś, szpinak i serek. Na święta zrobiłam sobie taką roladę łososiowo-szpinakową i strasznie się nią obżarłam.
Może można coś szybszego skombinować z tych składników, hmm...
EDIT:
Naleśniki szpinakowe z łososiem! Nawet są na to przepisy:
http://lekko-i-zdrowo.blogspot.com/2011/06/nalesniki-szpinakowe-z-twarozkiem.html
Edytowany przez noelleee 22 kwietnia 2012, 19:13