Temat: Otrębowe placki z nutą cytryny.

Składniki:
½ szklanki otrębów owsianych
½ szklanki otrębów pszennych
1 szklanka jogurtu naturalnego 0% (200 ml)
1 jajko
sok z ½ cytryny
3 łyżeczki słodziku w proszku [ ja dodałam miód ]

Sposób wykonania:

Do miski wsypać otręby owsiane i pszenne. Następnie dodać jogurt naturalny, surowe jajko, wyciśnięty sok z cytryny i słodzik w proszku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na około 10 minut.

Teflonową patelnie rozgrzać, nakładać łyżką ciasto i lekko spłaszczyć (1 łyżka ciasta = 1 pacek). Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.

Z podanych składników wyjdzie około 12 placków.

Moze być smaczne. Kiedys na pewno wyprobuje 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.