Temat: co na obiad z tych produktów ?

co byscie przygotowaly na obiad majac do dyspozycji
- ziemniaki
- ryz brazowy
- kasze kus kus
- marchew
- pietruszke
- seler
- pieczarki
- cukinie
- szpinak

czy da sie z tego zrobic cos smacznego i zdrowego ?
Nie bo same weglowodany.
sos pieczarkowy do ryżu albo kaszy  :) pierwsze co mi na myśl przyszło
Pasek wagi
Pewnie, że się da... duszone warzywa z ryżem :)
Pasek wagi
zrob sobie takie a'la ratatuj xd 
wrzuc wszystko i dus w garnku dopraw,i zrob sosik do tego jaki lubisz,zjedz z ryzem. Warzya polacz jakie lubisz. 
Pieczarki + marchewka i jeszcze bym dokupiła pierś z kurczaka podsmażyć i zrobić gulasz. Z ryżem lub kaszą pycha :)
Pasek wagi
Ja bym tutaj widziała tak:
1. zapiekankę warzywną
2. cukinie faszerowane kus kusem z pieczarkami
3. ziemniaki duszone z marchewką i selerem z sałatką ze szpinaku i pieczarek
4. rosotto z marchewką, pieczarkami i cukinią
5. sałatkę z kus kusa, pieczarek, marchewki i pietruszki
6. pieczone ziemniaki faszerowane szpinakiem i selerem lub marchewką i pieczarkami
Jeśli coś wykorzystasz to życzę smacznego .

zi0mus napisał(a):

Nie bo same weglowodany.

a jak byscie nie mielinic poza tym w domu a wszystkie sklepy pozamykane ?

studentka1986 napisał(a):

Ja bym tutaj widziała tak:1. zapiekankę warzywną2. cukinie faszerowane kus kusem z pieczarkami3. ziemniaki duszone z marchewką i selerem z sałatką ze szpinaku i pieczarek4. rosotto z marchewką, pieczarkami i cukinią5. sałatkę z kus kusa, pieczarek, marchewki i pietruszki6. pieczone ziemniaki faszerowane szpinakiem i selerem lub marchewką i pieczarkamiJeśli coś wykorzystasz to życzę smacznego .

super pomzslz na pewno y nich skoryzstam jutro !
zupa krem z cukinii, cukinia faszerowana pieczarkami, kuskus ze smażoną marchewką i pieczarkami... zależy dla kogo/ile. Poza tym, kolega ma rację, dużo węgli w tych produktach... Ja bym jakies mięso zjadła z dodatkiem zasmażanego szpinaku, albo jakiejś surówki z tych produktów.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.