- Dołączył: 2010-04-07
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 90
15 kwietnia 2012, 10:40
Jak przyrządzacie gotowanego kurczaka aby był zjadliwy? Kiedyś ugotowałam razem z włoszczyzną i był okropny. Będę wdzięczna za jakieś przepisy :)
- Dołączył: 2011-12-26
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3446
15 kwietnia 2012, 10:42
Masz na myśli pierś? Czy np udko?
- Dołączył: 2010-09-25
- Miasto: Wajdówka
- Liczba postów: 1775
15 kwietnia 2012, 10:43
Osobiscie bardziej polecam na parze bo morzesz na niego dac przyprawy ja zazwyczaj sypie przyprawe do kurczaka i curry i ew wegete jak mam smaka na cos slonego, a tak jak gotowalam to dawalam te przyprawy do jogurtu naturalnego i troche go nim wlasnie posmarowalam tak jak np kanpke maslem, oczywiscie mozesz dac wiecej jak chcesz
15 kwietnia 2012, 10:46
Jeśli już to na parze lub z piekarnika, z wody mi nie smakuje i ciężko doprawić.
- Dołączył: 2011-12-26
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3446
15 kwietnia 2012, 10:46
ja robie na teflonie z ziolami,pozniej sos z jogurtu i np musztarda , lub z curry. Rozne sa sposoby.
Daje tez do folii do piekarnika smaruje chrzanem do tego ziola i zapiekam sobie z zoltym serem .
Dawno tak nie jadłąm.
- Dołączył: 2010-04-07
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 90
15 kwietnia 2012, 10:49
To dziś z tym piekarnikiem i folią spróbuję :-)
15 kwietnia 2012, 10:51
Ja gotuję z przyprawą do zup.
Ale i tak najlepszy jest smażony, bez tłuszczu, z ziołami lub przyprawą do gyrosa :>
Edytowany przez eatlessfromnow 15 kwietnia 2012, 10:54
- Dołączył: 2011-11-17
- Miasto: Golgota
- Liczba postów: 928
15 kwietnia 2012, 10:57
Jak gotuję we wodzie to dorzucam kostkę rosołową ten smak :D
- Dołączył: 2009-11-13
- Miasto: Dobra
- Liczba postów: 1896
15 kwietnia 2012, 11:00
to go podsmaż i uduś albo griluj - po co się katujesz gotowanym jak Ci nie smakuje?