- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
7 kwietnia 2012, 11:21
7 kwietnia 2012, 11:23
7 kwietnia 2012, 11:30
7 kwietnia 2012, 11:30
Parzenie:
Do garnka wlewamy wodę,może tez tam byc ząbek czosnku, liśc laurowy ,cebula - podgrzewamy ją prawie do wrzenia , następnie umieszczamy w nim uwędzoną szynkę do całkowitego zanurzenia i na wolnym ogniu parzymy około 1 godziny. (woda w garnku -powinna mieć ok. 80 stopni i nie powinna się gotować ! )
Po godzinie parzenia, szynkę umieszczamy w zimnej wodzie a następnie wyjmujemy pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Zapewniam wszystkich ,że tak przygotowana szynka smakuje wyjątkowo:)
5 minut to stanowczo za mało na zaparzenie szybki, przez 5 minut nawet skórka sie dobrze nie zaparzy a co dopiero cała szyna :) szynke mamy zaparzyc a nie sparzyć gorącą wodą
Edytowany przez violetta034 7 kwietnia 2012, 11:35
7 kwietnia 2012, 11:49
7 kwietnia 2012, 12:18