Temat: przepis na nadzienie do jajek wielkanocnych

co roku na stole wielkanocnym podawałam jajka w najprostszy sposób, czyli ugotowane na twardo przekrawałam na pół i można było je zjesc z majonezem. w tym roku chciałabym podac je jakoś bardziej oryginalnie, wyjąć żółtko z białek i wypełnić je nadzieniem. macie jakieś fajne pomyły na wypełnienia białek z jajek na twardo?
 jajka, tunczyk w sosie wlasnym, majonez, szczypiorek, sol, pieprz :)
moja mama wyjmuje ugotowane żółtka i miesza z usmażonymi pokrojonymi drobno pieczarkami

unodostress napisał(a):

moja mama wyjmuje ugotowane żółtka i miesza z usmażonymi pokrojonymi drobno pieczarkami


robię dokładnie tak samo.
jak wyżej tylko jeszcze cebulka i koperek. do tego jogurt naturalny i musztarda zamiast majonezu i powstałą masą napełniasz białka. albo białka rownież mieszasz z tym wszystkim i wypelniasz same skorupki :D


dziękuję Wam za odpowiedzi. pogrzebałam też trochę w necie i znalazłam filmik na fajny przepis na jajka faszerowane łososiem,
zrobię takie z pieczarkami i kilka z łososiem też bo mój chłopak uwielbia:)
link do filmiku http://www.youtube.com/watch?v=QGm0V6vooX0
Ja polecam tak jak Abii84, można jeszcze dodać pieczraki dorbno posiekane :)
żółtka z majonezem, szczypiorkiem i na gorę np. łosoś
Pasek wagi
Jany pomysł ten ze skorupką :D
Jest mnóstwo przepisów na faszerowane jajka. Może wyślę Ci to co ja będę przygotowywać z jajek, jeśli będziesz zainteresowana jakimś przepisem napisz. Od razu zaznaczę, że nie będą to tylko jajka z nadzieniem, jak to sama określiłaś :)








© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.