6 kwietnia 2012, 16:54
co roku na stole wielkanocnym podawałam jajka w najprostszy sposób, czyli ugotowane na twardo przekrawałam na pół i można było je zjesc z majonezem. w tym roku chciałabym podac je jakoś bardziej oryginalnie, wyjąć żółtko z białek i wypełnić je nadzieniem. macie jakieś fajne pomyły na wypełnienia białek z jajek na twardo?
- Dołączył: 2011-10-13
- Miasto: Praga
- Liczba postów: 4505
6 kwietnia 2012, 16:57
jajka, tunczyk w sosie wlasnym, majonez, szczypiorek, sol, pieprz :)
6 kwietnia 2012, 17:09
moja mama wyjmuje ugotowane żółtka i miesza z usmażonymi pokrojonymi drobno pieczarkami
- Dołączył: 2011-08-21
- Miasto: Bełchatów
- Liczba postów: 1576
6 kwietnia 2012, 17:20
unodostress napisał(a):
moja mama wyjmuje ugotowane żółtka i miesza z usmażonymi pokrojonymi drobno pieczarkami
robię dokładnie tak samo.
6 kwietnia 2012, 17:37
jak wyżej tylko jeszcze cebulka i koperek. do tego jogurt naturalny i musztarda zamiast majonezu i powstałą masą napełniasz białka. albo białka rownież mieszasz z tym wszystkim i wypelniasz same skorupki :D
6 kwietnia 2012, 17:39
dziękuję Wam za odpowiedzi. pogrzebałam też trochę w necie i znalazłam filmik na fajny przepis na jajka faszerowane łososiem,
zrobię takie z pieczarkami i kilka z łososiem też bo mój chłopak uwielbia:)
link do filmiku http://www.youtube.com/watch?v=QGm0V6vooX0
- Dołączył: 2012-03-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 80
6 kwietnia 2012, 17:49
Ja polecam tak jak Abii84, można jeszcze dodać pieczraki dorbno posiekane :)
- Dołączył: 2011-01-31
- Miasto: Manhattan
- Liczba postów: 2736
6 kwietnia 2012, 18:02
żółtka z majonezem, szczypiorkiem i na gorę np. łosoś
- Dołączył: 2012-03-23
- Miasto:
- Liczba postów: 1446
6 kwietnia 2012, 18:07
Jany pomysł ten ze skorupką :D
- Dołączył: 2010-06-18
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3539
6 kwietnia 2012, 18:58