Temat: Pomocy bo sie juz pogubilam:-/

Czy ktos wie moze czy mleko gotowane skondensowane w puszce(konkretnie to mam na mysli):

to to samo co masa kajmakowa?Bo juz nie wiem nic z tego:-/

Pasek wagi
pieczesz mazurka? ^^ ja też kupiłam mase taką gotową do mazurka...
tak to masa kajmakowa :) pyyyyycha :P
Ugotować to i chyba mozna 
Pasek wagi
apssik tak,dokladnie bede piec mazurka i nie bylam pewna czy to juz ta masa kajmakowa jest w srodku czy  trzeba to zmiksowac  np z alkoholem i maslem.Dzieki za odpowiedzi :)
Pasek wagi
nie wiem co to jest masa kajmakowa, ale to jest zwykła krówka, mam ją w szafce, daję zawsze do 3bita, pycha!
tak, ale masę kajmakową chyba gotuje się krócej, by nie zrobił się karmel ;)

60days napisał(a):

tak, ale masę kajmakową chyba gotuje się krócej, by nie zrobił się karmel ;)

To juz jest ugotowane mleko.

Pasek wagi
tego sie nie gotuje, 
do miksera wrzucasz masło ok  1 kostki(ja wole pół) i miksujesz z tym co w puszcze... masz gotowy krem...

jagoa napisał(a):

tego sie nie gotuje, do miksera wrzucasz masło ok  1 kostki(ja wole pół) i miksujesz z tym co w puszcze... masz gotowy krem...

Wiem,ze tego sie nie gotuje.Tylko jedni pisza,ze to juz gotowa masa np do mazurka czy wafli,a inni znowu,ze trzeba zmiksowac z maslem i alkoholem...I ja juz nie wiem jak zrobic.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.