- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
4 kwietnia 2012, 23:30
Zauważyłam, ze dużo dziewczyn pisze, że jedzą owsianke z jogurtem naturalnym. Zastanawia mnie, jak Wy ją w takim przypadku przyrządzacie. Ja zawsze robie na ciepło, uprzedno ją jeszcze namaczam w wodzie, żeby była bardziej miękka i napęczniała. Jak wrzuce takie "surowe" płatki do jogurtu to chyba nie zmiękną, co? Namaczacie je też wcześniej, bo dosyć twarde są... Jeśłi tak to w wodzie, czy mleku... Moze to głupie, ale serio nie wiem, jak zrobić tę owsianke z jogurtem:(
Dzieki za wyrozumiałość;)
4 kwietnia 2012, 23:37
4 kwietnia 2012, 23:48
5 kwietnia 2012, 00:20
5 kwietnia 2012, 06:55
górskie mają bardzo wysoki indeks glikemiczny ze względu na to że sa mocno przetworzone (tak na marginesie dodam)
6 kwietnia 2012, 17:19
Nieprawda. Wysoki indeks glikemiczny mają płatki błyskawiczne (85). Bo to one są mocno przetworzone.Górskie mają taki jak zwykłe (czyli koło 50).górskie mają bardzo wysoki indeks glikemiczny ze względu na to że sa mocno przetworzone (tak na marginesie dodam)
11 kwietnia 2012, 18:26
Hmm a próbowałaś sam jogurt do płatków ? Może akurat Tobie będzie odpowiadał.
Ja płatki owsiane zalewam małą ilością gorącej wody, tak żeby troszeczkę napęczniały. Też nie lubie rozwalonych, miękkich dlatego zostawiam to w takiej postaci dosłownie na minutkę. Jak dasz po tym czasie jogurt to nie beda takie złe ;) zawsze mozesz sie poratowac wkrojona suszoną sliwką itp. ;))
Edytowany przez martyna.1990 11 kwietnia 2012, 18:26