Temat: Jaki sos?

Chciałabym zrobić sobie na obiad ciemny makaron ze szpinakiem, jaki polecacie do tego sos aby nie był tuczący a smaczny? Myślicie, że mogę polać to jogurtem naturalnym z czosnkiem? ale na zimno czy jak? :)
Ja lubię zgniesc czosnek z jogurtem nat wymieszać i posolic. Pycha i nie tuczy
Pasek wagi
Jogurt, czosnek i koperek- najlepszy sos na świecie;) Do szpinaku pasuje idealnie gdy go ugotujesz i polejesz zimnym sosem ;) Aż mi ochoty narobiłas;p Smacznego!
Mmmm...dokładnie taki sosik jaki zaproponowałaś jest chyba najlepszy. Możesz jeszcze do niego dodać jakieś inne zioła do smaku dla odmiany, ten koperek, o którym wyżej wspomniano albo coś innego 
Ja osobiście uwielbiam łączyć różne zioła i za każdym razem inny smak sosu/marynaty mi wychodzi
to do dzieła dziewczynki:) też zróbcie taki obiad jeśli macie ochotkę ;p
przekonałyście mnie, że taki sos czosnkowo-koperkowy będzie idealny.. jeszcze zobaczę jakie inne przyprawy mam i coś wykombinuję :)
Znam przepis na pycha makaron ze szpinakiem tylko w wersji ze śmietaną (może można ją zastąpić jogurtem). Podsmażasz cebulę i czosnek, wrzucasz szpinak - podsmażasz razem. Potem dolewasz trochę śmietany (nie trzeba dużo) i potem wrzucasz kawałki fety i czekasz aż się rozpuści. Pyszna potrawka, zwłaszcza z jakimś dobrym żytnim makaronem :). Oczywiście doprawiasz wg uznania :)

P.s. ja robiłam ten sos ze świeżym szpinakiem - nie próbowałam  mrożonym :)
Właśnie też dzisiaj zamierzam zrobić sobie na obiad ciemny makaron ze szpinakiem ;) poleję kefirem + dużo czosnku ;).

aniek6 napisał(a):

Znam przepis na pycha makaron ze szpinakiem tylko w wersji ze śmietaną (może można ją zastąpić jogurtem). Podsmażasz cebulę i czosnek, wrzucasz szpinak - podsmażasz razem. Potem dolewasz trochę śmietany (nie trzeba dużo) i potem wrzucasz kawałki fety i czekasz aż się rozpuści. Pyszna potrawka, zwłaszcza z jakimś dobrym żytnim makaronem :). Oczywiście doprawiasz wg uznania :) P.s. ja robiłam ten sos ze świeżym szpinakiem - nie próbowałam  mrożonym :)

Mmm.. Pycha!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.