- Dołączył: 2011-03-06
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 189
2 kwietnia 2012, 13:04
szybkie pytanie szybka odpowiedz.
Piekę paszteciki i w przepisie podane się aby przed pieczeniem posmarować paszteciki jajkiem, jestem bardzo początkująca w gotowaniu, wiec pytanie brzmi : smarujemy żółtkiem, białkiem czy tym i tym ?
oto przepis :
- Dołączył: 2007-04-27
- Miasto: Moje
- Liczba postów: 3983
2 kwietnia 2012, 13:08
samym żótłkiem z odrobiną wody, albo jajkiem rozbełtanym
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
2 kwietnia 2012, 13:41
Ja bym rozbeltala całe jajko
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
2 kwietnia 2012, 13:42
A jeśli ma być mniej kaloryczne to samym bialkiem
2 kwietnia 2012, 13:42
Całe jajko rozbeltaj i smaruj nim paszteciki. Ja mam nawet pędzel do smarowania jajkiem :) Przeznaczony tylko i wyłącznie do tego celu :)