Temat: jajko, smarowanie pasztecików

szybkie pytanie szybka odpowiedz.
Piekę paszteciki i w przepisie podane się aby przed pieczeniem posmarować paszteciki jajkiem, jestem bardzo początkująca w gotowaniu, wiec pytanie brzmi : smarujemy żółtkiem, białkiem czy tym i tym ?
oto przepis :
robełtaj całe jajko:)
samym żótłkiem z odrobiną wody, albo jajkiem rozbełtanym
dziekuje pięknie :)

całym jajkiem ...
Pasek wagi
Ja bym rozbeltala całe jajko
Pasek wagi
A jeśli ma być mniej kaloryczne to samym bialkiem 
Pasek wagi
Całe jajko rozbeltaj i smaruj nim paszteciki. Ja mam nawet  pędzel do smarowania jajkiem :) Przeznaczony tylko i wyłącznie do tego celu :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.