Temat: Placek z rurkami

 Szukam przepisu na placek z rurkami szukałam w internecie ale nigzie nie znalazłam. Odrazu zaznaczam że nie jest to ietetyczny placek.

Jadłam go na weselu i chciałabym go upiec na święta.  Jest on z ciemnych biszkoptów. z rurkami zalanymi galaretką ale szczegułów niestety nie pamiętam.  

Pasek wagi
Bo to pewnie było z własnego przepisu ;)
znalazłam już...:)
Pasek wagi
Daj link ;-)

znalazłam ale nie w necie... wypytyłam wiele osób i znalazł sie ktoś kto miał przepis :)

ale okazało sie że rurki nie są zalane galaretką  tylko galaretka jest w rurkach.. źle sb zapamiętałam. ale ważne że dobry. Jak bd ktoś chciał to moge napisać przepis...

Pasek wagi
Jakbyś mogła podać mi przepis, nabrałam ochoty na to ciacho:)  Już nawet sama zaczęłam wymyślać przepis:) może na maila? basiaa80@gazeta.pl
Pasek wagi

ja też poproszę przepis lidi99@poczta.fm

 

to może dodam tutaj... właśnie jestem w  trakcie jego robienia tylko czekam aż galaretka sie zastygnie.

pieczemy 2 biszkopty ciemne lub orzechowe.

na biszkopt dajemy cześć masy budyniowej ( raczej wiecie jak sie ją robi) , można o niej dodać serek homogenizowany lub żółtą galaretka(galaretke rozpuściś w 1/2 szklanki woy)

i delikatnie wbijamy w nią rurki z galeretką w środku. na to reszta masy  i 2 placek.   

placek nie taki truny ale jest troche bawienia sie z dawaniem tej galaretki o rurek. jeśli macie jakieś pytania to piszcie :)

Pasek wagi
Ale jakie rurki? i jak je nadziewać ? jaką galaretką?
Pasek wagi

zwykłą puste rurki . napewno jadłaś rurki z kremem to takie same tylko puste. ja je kupiłam w delikatesach centrum . są na wage trzeba ich ok 20 zależy jaką masz blache.  nadziewasie lyżeczką , galaretka musi zastygnąć ale nie za bardzo tak żeby nie była płynem i nie wylewała sie z rurki. jak galaretka bd dobra to przy pomocy łyżeczki (czasami palca :D) dajesz ją do tych pustych rurek.  

potrzebujesz złykłej galaretki ja mam 2 kolory  czerwoną i zieloną.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.