Temat: warzywa na patelnie

Słuchajcie doprawiacie je jakoś specjalnie, przysmażacie cebulke jakie macie na nie pomysł?:)
A to zalezy jakie masz bo są włoskie, chińskie i inne ale ja zregóły jak nie ma to daje kukurydze, czasem brokuly, albo szparagi no i obieram jednego ziemniaczka, a co do przypraw to zreguły dodaje troche wegety, ja osobiscie miesa nie jem ale piers z kurczaka pokrojona w kostke tez moze do tego byc
Pasek wagi
ja wrzucam połowę kostki rosołowej, wiem, że to nie jest zbyt zdrowe, ale dzięki temu są pyszne, uwielbiam warzywa na patelnię:)
Ja przewaznie do wloskich dodaje ziola i 2 lyzki jogurtu naturalnego z zabkiem 1/2 zabka czosnku,a do chinskich curry i sos sojowy.Dodatkiem moze byc piers z kurczaka,poledwiczka wieprzowa,ziemniaczki,makaron razowy.
ja smażę na teflonie, bez żadnego tłuszczu, dosypię przyprawy do ziemniaków, bazylii, zioła prowansalskie i to wszystko, pyszne!
Ja kupuję te zwykłe, bez przypraw. Dodaję do nich vegety, ziół prowansalskich, pieprzu ziołowego, papryczki chilli i tego, na co jeszcze mam ochotę. Wychodzą pyszne ;) 
Ja warzywa na patelnie gotuje na parze są zdrowsze i zjadam z ryżem i kotletami sojowymi albo sosem
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.