Temat: jajka faszerowane

czym faszerujecie jajka??? u nas zawsze standardowo z majonezem ale teraz na święta chciałabym wypróbować czegoś innego :) 
Pasek wagi
Ostatnio robiłam takie z tuńczykiem+musztarda+żółtka+przyprawy. Można dodać jakieś zielsko dla koloru :), np pietruszkę :)

standardowo to pieczarkami u mnie ;)
- pieczarki, papryka, cebulka, żółtko
- buraczki, chrzan, żółtko
- śledz, cebulka, majonez, żółtko


P.s. nie pamiętam czy dodawałam jakiś majonez, można zrobić farsz bez majonezu i jak w smaku będzie brakowało, to można dodać trochę - ale wydaje mi się, że ta wersja i tak będzie lżejsza niż z samym majonezem :).
Moja mama miesza żółtko z drobno pokrojonym wędzonym łososiem, majonezem i cebulą/szczypiorkiem. Pycha!
Pieczarki z ugotowanym na twardo żółtkiem a potem na te jajo majonez daję i jakiś szczypiorek,paprykę uwielbiam jaja faszerowane i na święto nawet mogłam bym ich 30 zjeść
pasta z sera i przypraw
z sera i oliwek czarnych
również tuńczykiem z żółtkiem
albo prawdziwkami z żółtkiem
albo pastą żółtko, ser i rzeżucha - w ogóle to uwielbiam rzeżuchę

Moja mama kiedys faszerowala serem żółtym z majonezem. Ale to niestety niezbyt dietetyczne danie 
Pasek wagi
-buraki gotowane, cebula
- zółtko, chrzan 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.