Temat: Makaron z serem

Jako dziecko go uwielbiałam na słodko. Odkąd jestem na diecie ( no w sumie to teraz stabilizacja ) to jem bez cukru, ale dodaje cynamon albo sól. 
A jak się to robi ? 
Ja gotuję 100 g makaronu pełnoziarnistego ( tyle mi wystarczy i zapycha ) . Makaron ugotowany al dente wsypuje na patelnię (leję łyżeczkę oleju) i dodaje pokruszony twaróg. Jest po prostu przepyszne ;) 

Sposób na na prawdę smaczne i szybkie danie ;) 
Straszne!
I co teraz zrobimy jak zjemy ten makaron?
Przepraszam, za ironię ale nie można na samych "sucharach" żyć na diecie!
że niby twaróg to nie białko ? nie rozśmieszaj mnie .. -.-' 
Jak czasami jem podobnie, makaron i na talerzu posypuję białym serem i ew. czasami kilka ziarenek cukru albo sól ;)
Ciekawy pomysl na urozmaicenie diety sprobuje ,a mozna na koniec dodac slodzik albo zmiksowane truskawki bedzie na slodko:)
slenderin od czasu do czasu urozmaicenie się przydaje :) a to całkiem nieźle zbilansowany posiłek - są węgle, są białka, jest tłuszczyk i to w dobrej, zdrowej formie, bo olej roślinny, a nie tłuszcze zwierzęce. Brakuje co prawda jakiejś "zieleniny" - może by tak z jabłkiem albo truskawkami? :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.