- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 marca 2012, 23:50
Witam wszystkie/wszystkich.
Tak więc temat niekoniecznie może związany ze zdrowym odżywianiem, ale do rzeczy. Mam 17 lat. Uwielbiam piec, gotować, jednak robię to bardzo rzadko- albo i wcale. Nie mamy funduszy bo pieniądze przeznaczamy na remont domu i na moje wyjazdy za co jestem wdzięczna. Jemy zwykle coś ciepłego na mieście, odgrzanego lub gotowego- typu obwarzanki, drożdżówki, bułki plus kefir co jest niekoniecznie zdrowe.
Załóżmy że jestem całkowicie zielona w tym temacie. Mam pasję, motywację i chęci do nauki gotowania. Moja mama czasem mówi mi co i jak ugotować i jest w tym ekspertką, jednak teoria po jakimś czasie wylatuje mi z głowy a praktyki brak. Ostatni obiad (oprócz przyrządzonego mięsa na moją jednodniową dietę Dukana) był miesiąc temu. Wcześniej ciepłe posiłki bywały przynajmniej raz, dwa na tydzień. Może gotowałabym i piekła coś w weekendy (taka mała odskocznia od diety). Uważam że czas najwyższy zacząć się już uczyć.
Tak więc konretnie- jakie przepisy polecanie na początku nauki? Może jakieś zupy? A co jeśli chodzi o dania główne?
Obecnie umiem jajecznicę, naleśniki, spaghetti, w większości to co makaronowe. Kotleta też ubiję, obtoczę w mące jajku i bułce tartej, ziemniaki też mogę ugotować, zrobić ,,pire", frytki i takie tam nie ma problemu. Ogólnie nie mam z tym żadnych większych trudności bo jak dotąd jedyne co spaliłam to moja herbatniczki na święta rok temu :D
Macie jakieś pomysły od jakich przepisów zacząć się uczyć?
Edytowany przez Ireen 28 marca 2012, 23:52
29 marca 2012, 00:00
29 marca 2012, 00:04
29 marca 2012, 00:25