- Dołączył: 2011-07-06
- Miasto: Zaragoza
- Liczba postów: 9117
28 marca 2012, 12:45
Cześć potrzebuję szybkiej odpowiedzi ;) Rybe piecze sie w foli do pieczenia czy tak samą włożyć ? Czy może sucha bedzie taka sama ? Wiem dziecinne pytanie ale chyba nigdy nie robiłam ryby typowo z piekarnika, zawsze gotuje na parze :) Z góry dzieki za pomoc :)
28 marca 2012, 12:48
w folii lub w rękawie, bo inaczej będzie wysuszona
- Dołączył: 2011-07-06
- Miasto: Zaragoza
- Liczba postów: 9117
28 marca 2012, 12:51
ok dzieki :) a ile tak na oko sie piecze ? z 20 minut ?
- Dołączył: 2011-12-27
- Miasto: Kielce
- Liczba postów: 814
28 marca 2012, 12:52
Ja zawijam w folię aluminiową. Dodaję cebulę i pieczarkę pokrojąną, lekko doprawiam i piekę. Jest pyszna. Polecam mirunę.
28 marca 2012, 13:01
Zależy jaka ryba, jak duża. Zazwyczaj piekę około 30 min . Chyba, ze mniejsze kawałki i cieńsze to krócej.
28 marca 2012, 13:05
Ja lubię suchą, więc bez folii piekę, a mojemu chłopakowi smakuje i tak i taka
- Dołączył: 2012-03-16
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 210
28 marca 2012, 13:07
Chicita, zrobiłaś mi smaka na rybkę ^^
Jak już jest temat z rybą, to chciałam się was zapytać, jakie ryby najczęściej jadacie? ;)
28 marca 2012, 13:10
Uwielbiam łososia pieczonego w rękawie, ale nie jest zbyt dietetyczny ale za to jest dość drogi. Pstrąg może być, a najczęściej to jakiś mintaj lub tilapia.