Temat: Ryba - pomocy :)

Cześć potrzebuję szybkiej odpowiedzi ;) Rybe  piecze sie w foli do pieczenia czy tak samą włożyć ? Czy może sucha bedzie taka sama ? Wiem dziecinne pytanie ale chyba nigdy nie robiłam ryby typowo z piekarnika, zawsze gotuje na parze :) Z góry dzieki za pomoc :)
w folii lub w rękawie, bo inaczej będzie wysuszona
ok dzieki :) a ile tak na oko sie piecze ? z 20 minut ?
Ja zawijam w folię aluminiową. Dodaję cebulę i pieczarkę pokrojąną, lekko doprawiam i piekę. Jest pyszna. Polecam mirunę.
Pasek wagi
Zależy jaka ryba, jak duża. Zazwyczaj piekę około 30 min . Chyba, ze mniejsze kawałki i cieńsze to krócej. 
Ja lubię suchą, więc bez folii piekę, a mojemu chłopakowi smakuje i tak i taka

Chicita, zrobiłaś mi smaka na rybkę ^^

Jak już jest temat z rybą, to chciałam się was zapytać, jakie ryby najczęściej jadacie? ;) 

ryba miruna
Uwielbiam łososia pieczonego w rękawie, ale nie jest zbyt dietetyczny ale za to jest dość drogi. Pstrąg może być, a najczęściej to jakiś mintaj lub tilapia. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.