Temat: kotlety sojowe

Witam kopiłam ostatnio kotlety sojowe i chciała bym się dowiedzieć czy można je przyrządzić bez smażenia na patelni i bez bułki tartej tak jej jest to napisane na etykiecie. Z góry dziękuje ;)
namocz w bulionie lub rosole az porządnie zmiękną i wrzuć na 2 minutki na patelnie :)
Pasek wagi

california.girl    napisala: namocz w bulionie lub rosole az porządnie zmiękną i wrzuć na 2 minutki na patelnie :) 

ja tak samo robie:)))

O właśnie - ja je pogotowałam kilka minut w bulionie i wrzuciłam na patelnię bez tłuszczu. Były okropne :(( były jak waciki nasączone wodą przy gryzieniu wyciekał ten bulion a wcale nie były miękkie bleee co zrobiłam źle?
Ja gotowałam tylko w bulionie. Były ohydne i gąbczaste. Nigdy więcej...
Z kotletów sojowych mozna zrobic np.zupke "ala flaczki". Gotujesz normalnie bulion z dowolnymi warzywami...kotleciki gotujesz i dodajesz do zupy pokrojone w paseczki :) Ja na wywarze z gotowania kotletow sojowych lubie robic zupki ;) kiedys tez robilam kotleciki w sosie warzywno-pomidorowym. 

ps. byc moze za krotko gotowalas, ze wyszly twardy i gabczaste?
Pasek wagi
ja jadlam tylko raz kotlety sojowe.. nie smakowaly mi :/
Pasek wagi
gotowałam dobre 10 min, właściwie nie były twarde tylko takie dziwne w gryzieniu  - chyba "gąbczaste" to idealne określenie:) no nic, najwyraźniej po prostu danie nie dla mnie przynajmniej w tej wersji niskokalorycznej:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.