Temat: mieszanka wiosenna - kotlety?

ugotowałam na parze mieszanke wiosenną (zupę)... no i zostały mi z niej: marchewka, seler, por, kalarepa - wszystko pokrojone w koste.. co myślicie o tym zeby to ubić na papkę i przyprawić czymś... czym (z. prowansalskie, p. słodka/ostra)?? a później do piekarnika zapiec?
TAk!! Dodj jeszcze jajko, 2 łyżki trąb i możesz uformować kotlciki :)
Jasne. Moze być pyszne.
Pasek wagi
Hmm...takiej samej papki z piekarnika to nie widzę za bardzo, ale jakbyś dodała jakiś makaron albo ziemniaczki?
Pomysł z kotletami też mi się podoba.
Możesz jeszcze zjeść to jako zupa krem, doprawić do smaku, jak będzie dla Ciebie za gęste to możesz dodać wody albo jogurtu naturalnego.
Albo zrobić z tego sałatkę do drugiego dania (z kostek).

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.