- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 marca 2012, 14:11
Pizza na cieście z otrębami pszennymi
Składniki:
Ciasto:
30 g świeżych drożdży
1 łyżeczka cukru
360 ml letniej wody
450 g mąki pszennej
100 g otrąb pszennych KUPIEC
3 łyżki oliwy z oliwek, extra virgin
1,5 łyżeczki soli
Dodatki:
sos pomidorowy
2 kule mozzarelli
oliwki
suszone pomidory
mały wędzony oscypek
szynka długodojrzewająca
Przygotowanie:
Drożdże i cukier rozpuścić w wodzie. Dodać pozostałe składniki na ciasto, wymieszać a następnie wyrobić na elastyczne ciasto (jeśli będzie się kleić do rąk, podsypać mąką). Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 40 minut. Wyrośnięte ciasto lekko wyrobić i wyłożyć na natłuszczoną blachę z piekarnika. Posmarować sosem pomidorowym, na wierzchu ułożyć dodatki. Odstawić na kolejne 15 minut do wyrośnięcia.
Piec w rozgrzanym piekarniku do 200°C przez około 30-35 minut.
11 marca 2012, 14:20
11 marca 2012, 14:24
11 marca 2012, 14:25
11 marca 2012, 14:26
11 marca 2012, 14:58
może nie wie jak? bo ja nie wiem. dobra, pododawac te wszystkie składniki do siebie. i co dalej? -,-
11 marca 2012, 15:00
11 marca 2012, 18:27
chyba nie zjem całej pizzy sama. a nie mam wagi kuchennej. myślałam że ktoś może wie ile taki kawałek może ważyc.