- Dołączył: 2011-09-26
- Miasto: Świebodzice
- Liczba postów: 31
6 marca 2012, 14:16
Witam, czy zna ktoś przepis na trochę mniej kaloryczne racuchy, niż te które zazwyczaj są robione? Dzięki za odp
- Dołączył: 2009-05-20
- Miasto:
- Liczba postów: 15489
6 marca 2012, 14:18
najgorsze w racuchach jest to że musza być smażone na dużej ilości tłuszczu więc dobrze byłoby wykombinowac jak tu by je upiec w piekarniku
- Dołączył: 2012-03-05
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 6
6 marca 2012, 14:21
Gdyby istniały racuchy light świat byłby piękniejszy :)
- Dołączył: 2011-09-26
- Miasto: Świebodzice
- Liczba postów: 31
6 marca 2012, 14:23
Ja właśnie znalazłam w necie przepisy na racuchy z piekarnika. Z tym, że opierają się na drożdżach, a ja tak nigdy nie robiłam. Nie wiem, też czy są tak samo dobre co te z patelni
- Dołączył: 2012-03-03
- Miasto: Tokelau
- Liczba postów: 2687
6 marca 2012, 14:24
jej chodza mi po glowie od kilku tygodni racuchy z jablkami lub sliwkami... :D
sklad ciasta na racuchy jest podobny jak na paczki, a skoro sa paczki "light" z pieca to moze na racuchy tez jest sposob?
- Dołączył: 2011-07-20
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2969
6 marca 2012, 14:29
Po co od razu robic jew piekarnika jak wystarczy ysmazyc je na patelni teflonowej bez tluszczu
6 marca 2012, 14:49
możliwe , że coś takiego da się zrobić , ale nigdy nie próbowałam
6 marca 2012, 14:54
manru napisał(a):
najgorsze w racuchach jest to że musza być smażone na dużej ilości tłuszczu więc dobrze byłoby wykombinowac jak tu by je upiec w piekarniku
nie musi. Ja smaruję patelnię jakimś pędzelkiem zamoczonym w oleju, dosłownie musnę po niej tym olejem, także prawie bez tłuszczu smażę i wtedy są takie... suche, pyszne! jeden ma 85kcal, potrafię zjeść 3,4.
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
6 marca 2012, 14:58
Oj chyba nie znajdziesz takiego przepisu
- Dołączył: 2011-11-15
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 641
6 marca 2012, 15:02
ja robię racuchy z patelni i na minimalnej ilości tłuszczu bo tylko smaruje serwetką teflon ;)
tylko jabłka muszą być starte a nie w kawałkach bo się mogą słabo dosmażyć w niektórych miejscach ;)
zamiast zwykłej mąki pełnoziarnista i już są zdrowsze od zwykłych :)