Temat: Racuchy light

Witam, czy zna ktoś przepis na trochę mniej kaloryczne racuchy, niż te które zazwyczaj są robione? Dzięki za odp
najgorsze w racuchach jest to że musza być smażone na dużej ilości tłuszczu więc dobrze byłoby wykombinowac jak tu by je upiec w piekarniku
Gdyby istniały racuchy light świat byłby piękniejszy :) 
Pasek wagi
Ja właśnie znalazłam w necie przepisy na racuchy z piekarnika. Z tym, że opierają się na drożdżach, a ja tak nigdy nie robiłam. Nie wiem, też czy są tak samo dobre co te z patelni
jej chodza mi po glowie od kilku tygodni racuchy z jablkami lub sliwkami... :D
sklad ciasta na racuchy jest podobny jak na paczki, a skoro sa paczki "light" z pieca to moze na racuchy tez jest sposob?
Po co od razu robic jew piekarnika jak wystarczy ysmazyc je na patelni teflonowej bez tluszczu
możliwe , że coś takiego da się zrobić , ale nigdy nie próbowałam 

manru napisał(a):

najgorsze w racuchach jest to że musza być smażone na dużej ilości tłuszczu więc dobrze byłoby wykombinowac jak tu by je upiec w piekarniku
nie musi. Ja smaruję patelnię jakimś pędzelkiem zamoczonym w oleju, dosłownie musnę po niej tym olejem, także prawie bez tłuszczu smażę i wtedy są takie... suche, pyszne! jeden ma 85kcal, potrafię zjeść 3,4.
Oj chyba nie znajdziesz takiego przepisu
Pasek wagi
ja robię racuchy z patelni i na minimalnej ilości tłuszczu bo tylko smaruje serwetką teflon ;)
tylko jabłka muszą być starte a nie w kawałkach bo się mogą słabo dosmażyć w niektórych miejscach ;)
zamiast zwykłej mąki pełnoziarnista i już są zdrowsze od zwykłych :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.