Temat: co zrobic z mrozonym mintajem?! szybko!

kupilam i nie wiem co z tym zrobic ? kupilam jeszcze ziola prowensalskiem, przyprawe do ryb, pieprz,. jak mam go zrobic? moge na paterlni np z cebulka smazona? nie rozwali sie na tej patelni? bo wlasnie nie mam sreberka  wiec nie wiem czy moge w piekarniku. szybko prosze o odop!! bo za 20 min pora obiadowa :P
Pasek wagi
jeśli nie masz papieru albo tacki aluminiowej, to zastaje Ci gotowanie na parze albo ostatecznie patelnia - nie rozpadnie Ci się, jeśli jej nie przesmażysz i użyjesz szerokiej łopatki, żeby ją obrócić:) smacznego
wez jakies naczynie żaroodporne i posmaruj dno delikatnie oliwą z oliwek, zeby sie nie przypalił, dopraw go dobrze i upiecz sobie - smażony wyjdzie Ci dosyc kaloryczny..
Może rybę po grecku ? 
rozmrozić!

herbaciana1986 napisał(a):

wez jakies naczynie żaroodporne i posmaruj dno delikatnie oliwą z oliwek, zeby sie nie przypalił, dopraw go dobrze i upiecz sobie - smażony wyjdzie Ci dosyc kaloryczny..

Jak mnie to wkurza! Z patelni te kalorie mają przejść?

mogewszystko.aga napisał(a):

rozmrozić!


też od tego bym zaczęła

ja za mintajem nie przepadam, ale ogólnie filety rybne przyprawiam ziołami, delikatnie solę i wrzucam na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.